|

Koruculara yeni statü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, biraraya geldiği Doğu ve Güneydoğulu STK temsilcileri ve kanaat önderlerine korucularla ilgili yeni statüyü anlattı. 5 bin yeni korucu alınacak, ‘geçici’ ve ‘köy’ ibareleri kaldırılacak ve ‘güvenlik korucusu’ ismi verilecek, gençleştirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Saturday
Güncelleme: 23:41 - 21/10/2016 Friday
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün Beştepe'de ağırladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden STK temsilcileri ve kanaat önderlerini, artan terör olaylarına karşı dikkatli olunması konusunda uyardığı öğrenildi.



Yeni Şafak'ın toplantıya katılanlardan edindiği bilgiye göre, 15 Temmuz'da gösterilen birlik ve beraberliğin bölgede terör örgütü PKK'ya karşı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan'ın, korucularlarla ilgili yapılacak yeni statüyü de anlattığı belirtildi.


Çözüm sürecinin de gündeme geldiği toplantıda Erdoğan, sürecin bitirilmesinin tesadüf olmadığını, FETÖ'nün bu zincirin bir halkası olduğunu belirtti.



SİVİL HALKA YÖNELDİ


STK'lardan 15 Temmuz'da sergilenen duruşun Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya karşı gösterilmesini istedi. Korku imparartorluğu kurmaya çalışan terör örgütünün son zamanlarda da siyasetçileri öldürdüğünden bahseden Erdoğan'ın, PKK'nın sıkıştığında namluyu sivil halka çevirdiğini söylediği bildirildi.



5 BİN KİŞİ ALINACAK


Korucuların emeklilik sorununun da ele alındığı toplantıda, 5 bin yeni korucunun alınacağı müjdesi verildi. Erdoğan'ın, 35 yıldır ismi ve statüsü tartışma konusu olan köy korucularının yeni statü kazanarak 'geçici' ve 'köy' ibarelerinin kaldırılıp isminin 'güvenlik korucusu' olacağını söylediği öğrenildi. Korucuların daha aktif çalışması için silah ve techizatlarının artırılması hem de sayılarının artırılması yönündeki çalışmalarda sona gelindiği biliniyor.


#STK
#PKK
#Korucular
8 years ago