|

Korkmaz’ın ailesinin izi Kore’den çıktı

ABD'deki Hakan Atilla davasının FETÖ’cü tanığı eski polis Hüseyin Korkmaz’ın firari anne-babasının izini süren istihbarat, ailenin FBI desteğiyle Türkiye’den kaçtıklarını belirledi. İlk tespitlere göre aile, gelinleri Suhyun Kim’in memleketi Güney Kore’ye yerleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 04:03 - 9/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Hüseyin Korkmaz'ın Koreli karısı Suhyun Kim
Hüseyin Korkmaz'ın Koreli karısı Suhyun Kim

Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de yargılandığı kumpas davasında tanıklık yapan eski komiser yardımcısı FETÖ'cü Hüseyin Korkmaz'ın, yakalama kararı çıkarılan annesi Ayşe Korkmaz ve babası Mustafa Korkmaz’ın FBI aracılığıyla yurt dışına kaçtığı şüphesiyle başlatılan soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

İKİ ÜLKEYLE İRTİBAT KURMUŞLAR

Türkiye sınırlarında son olarak 30 Nisan 2017’de Artvin Hopa’da olduğu anlaşılan Ayşe ve Mustafa Korkmaz çiftinin, ABD ve Güney Kore ile bağlantı kurduğu tespit edildi. İstihbarat birimleri, firari ailenin hangi ülkeye sığındıklarının net olarak belirlemeye çalıştığı öğrenildi. Ancak ilk tespitlere göre aile, gelinleri Leyla Korkmaz’ın (Suhyun Kim) memleketi olan Güney Kore’ye yerleştirildi. Öte yandan ailenin yurt dışına kaçak yollarla çıktığı da öğrenildi.


MEHTER MARŞINDAN VATAN HAİNLİĞİNE

Şu an yurt dışında kaçak olarak yaşayan ve casusluktan aranan firari FETÖ’cüler Ayşe Korkmaz ve Mustafa Korkmaz, örgüt kanalı Samanyolu’nda adeta milli söylemler üzerinden şov yapmıştı. Anne Ayşe Korkmaz, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada; "Oğluma haram lokma yedirmedim. Ben çocuğumu Fetih marşıyla büyüttüm vatanına ihanet etmez elhamdülillah" demişti. FETÖ'nün firari sanığı Hüseyin Korkmaz'ın ABD’deki ifadesinde, "Belgeleri saklaması için anneme verdim" demesi üzerine anne-babası hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

#FETÖ
#Kuzey Kore
#Hakan Atilla
#Hüseyin Korkmaz
6 yıl önce