|

Kopyacılar tutuklandı

2010 KPSS’deki kopya soruşturması kapsamında hakimliğe sevk edilen 36 şüpheliden 13’ü tutuklandı. Kopyacılığı tescillenen 10 kişi ise firarda.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2016 Pazar
Güncelleme: 00:40 - 3/04/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 2010'daki KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 36 şüpheliden 13'ü tutuklandı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman'ın, ifadeler üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk ettiği 3'ü kadın 36 şüphelinin sorguları tamamlandı.



TERÖR VE DOLANDIRICILIK


Hakim Mustafa Çorumlu, şüphelilerden 13'ünün “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, örgütlü sahtecilik ve terör örgütü üyesi olma “ suçlarından tutuklanmalarına karar verdi. Serbest bırakılan 23 kişi hakkında da adli kontrol kapsamında, yurt dışına çıkış yasağı ile her pazar karakola imza verme kararı alındı. Şüphelilerden 5'i emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı, aranan 10 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.



İZMİR'DE 7 KİŞİ CEZAEVİNE


Öte yandan İzmir merkezli 7 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan, aralarında eski Polis Bakım ve Yardım Sandığı Başkan Vekili emekli emniyet müdürü Oğuz Karakuş'un da bulunduğu 7'si tutuklandı, 6'sı serbest bırakıldı. Giresun'daki FETÖ/PDY operasyonunda ise 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.



#Kopyacılar
#fetö
#pyd
8 yıl önce