|

Köprüdeki 22 asker yeniden tutuklandı

Darbe girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü kapatan askerlerin arasında bulunan, olaylar sırasında ise tanklara gizlendiklerini belirten 22 er serbest bırakılmıştı. Çoğu öğrenci 22 askerin savcılığın itirazı üzerine yeniden hakim karşısını çıktığı ve tutuklandığı belirtildi.

Yeni Şafak
15:08 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:12 - 21/07/2016 Perşembe
DHA

FETÖ'cü askerlerin darbe girişimine kalkıştığı 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde bulunan ve olaylar sırasında tanklara gizlendiği belirtilen çoğu Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu öğrencisi ve Kuleli Askeri Lisesi'nden 22 asker dün çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılmıştı. Savcılığın yaptığı itiraz üzerine yeniden hakim karşısına çıkan askerlerin 22'si de tutuklanarak cezaevine gönderildi.



"Size bir şey olursa ben de kafama sıkarım"


Askerler dün ki ifadelerinde komutanları tarafından tatbikat için çıkarıldıklarını ve komutanları tarafından vatandaşa silah sıkmaları konusunda zorlandıklarını ileri sürmüş, bir polis memurunun kendilerine "Size bir şey olursa ben de kafama sıkarım" demesi üzerine teslim olduklarını söylemişlerdi.



Serbest bırakılmışlardı


Mahkeme, dosya kapsamı, mevcut delil durumu, şüphelilerin emir komuta zinciri içerisindeki görev ve konumlarını dikkate alarak serbest bırakılmalarına karar vermiş şüpheliler hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.

#FETÖ
#Darbe
#Boğaziçi Köprüsü
8 yıl önce