Konya semaları güvenilir ellerde

Yeni Şafak
Kıymet Sezer
04:0018/08/2016, Perşembe
G: 18/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Konya’da F-16'lar darbe için değil ‘güven’ için havalandı. 15 Temmuz’daki darbe girişiminin bastırılmasının ertesinde 2. darbe girişimi emri için hazırda beklediği iddia edilen Konya 3. Ana Jet Üssü, FETÖ’cülerden temizlendi. Vatandaşların teyakkuzda beklediği ve milli subaylara emanet edilen üs, güvenilir pilotlarıyla ilk uçuşunu yaptı

Konya 3. Ana Jet Üssü, güvenilir pilotlarıyla ilk uçuşunu dün yaptı. Halkın üs önünde teyakkuzda beklediği Konya Üssü'nde saat 12.30'da 132. Filodan 2 adet F-16 eğitim uçuşu için havalandı.



Kısa sürede bastırılan 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından 2. darbe girişimi emrinin verildiği iddia edilen Konya 3. Ana Jet Üssü, Fetullah'ın askerlerinden temizlendi. Konya Üssü'ne güvenilir ve milli harekat komutanı atanırken, üssün güvende olduğu bildirildi.



MİLLİ SUBAYLAR UÇTU


Darbe girişiminin ardından üs uçuşlara açıldı. İlk uçuş dün saat 12.30'da yapıldı. Konya'nın savaşçı filoları arasındaki 132. Silah ve Taktikler Filosu'ndan 2 adet F-16 savaş uçağı eğitim uçuşu için havalandı. Türkiye'nin en kabiliyetli milli savaş pilotlarına sahip olan 132. Filo, terörizme karşı eğitimleri veren filo olarak dikkat çekiyor.





DARBECİ KOMUTAN TUTUKLANDI


Bu doğrultuda üste uçuşların vakit geçirmeksizin başlatılması önem taşıyordu. Uçuşların başlamasıyla birlikte Güneydoğu'daki PKK tehdidine karşı Konya Üssü'nde iç güvenlik harekat eğitimlerine kaldığı yerden devam edilecek. FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yurt genelinde yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan generaller arasında Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar da bulunuyordu.



2. DARBE EMRİ VERİLMİŞTİ


Darbeci Tümgeneral Şahar'ın İstanbul'da polis tarafından gözaltına alınmadan önce üsteki Hava Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ü, arayıp, 4 adet F-16 uçağını ikinci darbe girişimi için hazırda bekletmesi talimatını verdiği öne sürülmüştü. İki savaşçı filo 132. ve 135. Filolarıyla dikkat çeken Konya Üssü'nde personele “Savaş çağırma planı" gönderildiği belirtilmişti. İddianın duyulması üzerine halk üssün çıkışlarını tutmuş, darbe karşıtı diğer askerler ise üsse uçakların iniş ve kalkış yapmaması için hangar ve pistleri otobüslerle kapatmıştı.


#FETÖ
#Darbe girişimi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.