Komutanımız sen değilsin

Yeni Şafak
Osman Özgan
04:0011/08/2016, Perşembe
G: 10/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

Kara Havacılık Komutanlığı’nda görevli Pilot Binbaşı Okan Kocakurt darbe gecesi yaşananları anlattı. Üste teftişe gelen KKK Salih Zeki Çolak’ın ayrılmasının ardından hareketlik başladığını anlatan Kocakurt, “Sen komutanımız değilsin’ diyerek üs komutanı Tümgeneral Hakan Atınç’ın odasına girip onu rehin aldık” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Kara Havacılık Komutanlığı Hareket Şube Müdürü Binbaşı Okan Kocakurt'un ifadesine ulaşıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın teftiş için Kara Havacılık Okuluna geldiğini ve yaklaşık 2 saat kaldıktan sonra buradan ayrıldığını anlatan Kocakurt, Kara Havacılık Komutanlığı Kurmay Başkanı Yarbay Mehmet Şahin odasına çağırarak kendisine, “Dostum askeriye içerisinde bazı hareketlilik olacak. Komutanların yeri değişecek. Bazıları görevden alınacak. Hükümette de bazı değişiklikler olabilir. Bu emir Genelkurmay Başkanının direk emridir” dediğini aktardı.



GENERALE KELEPÇE TAKTILAR


Şahin'in talimatı üzerine emir astsubayı Fatih Karagöz'le birlikte Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç'ın odasına girdiklerini kaydeden Kocakurt, “Komutana, 'TSK yönetime el koydu. Siz su yönetimde yoksunuz. Bize zorluk çıkarmayın, sizi arka odaya alalım dedik'. Yaptığımızın yanlış olduğunu anlatmaya çalıştı. Biz de kelepçe taktık ama kısa süre sonra geçi çıkardık” dedi.


Ankara semalarında jetler ve helikopterler uçunca kendi aralarında kurdukları Whatsapp grubundan arkadaşlarına evden çıkmamaları uyarısında bulunduğunu aktaran Kocakurt, “Ben harekat merkezinde beklerken televizyonlardan darbeyle ilgili ilk haberler düşmüştü. İnternete girerek Genelkurmay içindeki çatışma görüntülerini ve ölen askerleri görünce olduğum yerden ayrıldım. 15 dakika sonra kışlanın bir yerinden Jandarma Özel Harekat Timinin (JÖH) girdiğini ve 2 teğmeni esir aldıklarını söylediler. Mehmet Şahin, Özcan Karacan ve bazı teğmenler JÖH'lere karşı mevzi aldılar. Ben geride kalarak saklandım. Silah sesleri karşılıklı geliyordu. Bir helikopterin JÖH'lere ateş ettiğini gördüm” dedi.



Bisikletle Alanya'ya kaçmış


Binbaşı Okan Kocakurt darbe girişimin ertesi günü sivil kıyafetlerini giyip kilitli çekmecesine bulunan altın ve paraları alarak bir askerle birlikte araca binip kaçtığını söyledi. Kocakurt, şunları kaydetti: “Askere 50 TL vererek 'nereye istersen git' dedim. Ben de Yenimahalle'de 2-3 saat dolaşıp bir AVM'ye gittim. Buradan bir bisiklet ve çadır malzemesi aldım. Bisikleti sürerek ve kamyonlara binerek Alanya'ya kadar gittim. Çadır kurduğum yerde yapılan GBT sorgusu sonucunda görevli memurlar beni alarak TEM Şube Müdürlüğüne teslim etti. Darbe teşebbüsünden önceden haberim yoktu. Mehmet Şahin'in söylemesinden sonra öğrendim. Böyle olacağını bilseydim kesinlikle iştirak etmezdim.”



Cemaatle bağım yok!


FETÖ'nün TSK içerisindeki yapılanmasıyla ilgili bilgisinin olmadığını savunan Kocakurt, “Hiçbir cemaatle bağım yoktur. Tek hatam komutanım Mehmet Şahin'e inanmış olmamdır” dedi. Öte yandan, Kocakurt, üzerinden çıkan 1 dolarların ise 2009'da evlendiğinde düğününde dağıtmak için elinde kalan para olduğunu ileri sürdü.


#Salih Zeki Çolak
#Okan Kocakurt

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.