|

KOBİ''ler dijital dünyada kayıp

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler araştırmasına göre Türkiye''deki KOBİ''lerin çoğunluğu online ve mobil dijital platformlarda varlık göstermiyorlar. KOBİ''lerin yüzde 99''unun internet siteleri mobil teknolojilerle uyumlu değil iken yüzde 90''ı Facebook''tan yararlanmıyor. Sosyal medyayı etkin kullanamayan KOBİ''lerin yeni dijital ortama adapte olmakta zorlandıkları ortaya çıktı.

.
00:00 - 17/02/2013 Pazar
Güncelleme: 20:31 - 16/02/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
KOBİ''ler dijital  dünyada kayıp
KOBİ''ler dijital dünyada kayıp

Veri toplama ve analiz motoru vSplash tarafından geliştirilen ve Yellow Medya işbirliği ile yayınlanan SMB DigitalScape, Türkiye''deki KOBİ''lerin dijital medya ve ticarete henüz hazır olmadıklarını belirledi. 800 binden fazla KOBİ''nin web sitesinin de bulunduğu, 14 ülkeden 4.5 milyonu aşkın KOBİ web sitesininin analiz edilmesiyle bulunan sonuçlara göre KOBİ web sitelerinin yüzde 99?u, mobil cihazlarda düzgün olarak görüntülenmelerini sağlayan optimizasyonu yok. Firmaların web sitelerinin yüzde 90''ının ana sayfasında Facebook bağlantısı bulunmazken sitelerinin yüzde 98''inde firmaya ait harita veya yol tarifi ise mevcut değil.

DEĞİŞEN KOŞULLARA UYUM YOK

İlgili araştırmada KOBİ''lerin, alışverişlerde görülen değişen tüketici davranışlarına yeterince hızlı adapte olamadıkları ifade edilirken, mobil pazarlama gibi günümüz trendlerini takip edebilme istek ve kapasiteleri söz konusu değil. SMB DigitalScape verileri birçok KOBİ''nin web sitesinin olmadığını, web sitesi olanların da web sitelerinin arama motorlarında bulunabilmesi için gerekli olan teknik altyapıya sahip olmadığına işaret ediyor. Mobile uyumlu olmamaları, meta başlıklarının, gizlilik politikalarının ve anahtar kelimelerinin olmaması bu sitelerin en önemli eksikleri arasında gösteriliyor.


12 yıl önce