|

Kılıfa uygun bağış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansörlerinden Koza-İpek Holding ile bağlantılı Koza-İpek Vakfı'nın, arazilerini İpek Üniversitesi üzerinden satmasının nedeni ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:15 - 19/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Koza-İpek Vakfı arazilerini İpek Üniversitesi'ne bağışlayarak satan İpek Grubu'nun 'uzman tarafından gayrimenkule yönelik değerin ne olduğunun belirlenmesi çalışması' anlamına gelen ekspertiz raporuyla ilgili prosedürü atlamak için bu yöntemi seçtiği belirlendi. FETÖ'nün nakit ihtiyacını karşılamak için yasaları kılıfına uyduran grup, vakıf üzerinden sattığında gerekli olan ekspertiz kuruluşların raporunu almamak için üniversiteyi devreye soktu.



YÖK İNCELEME BAŞLATTI


Vakıflar Kanunu'ndaki “Sonradan edinilen mal ve haklar, bağımsız ekspertiz kuruluşlarınca düzenlenecek rapora dayalı olarak paraya çevrilebilir. Bu mallar da ekspertizin belirlediği fiyat üzerinden satışa çıkarılabilir” hükmünü devre dışında bırakmak isteyen vakıf, 6 Ocak'ta arsalarını üniversiteye bağışladı. Bağıştan 3 ay sonra da üniversite eliyle araziler satışa çıkarıldı. Örgüt, bağış adı altında devredilen 62 parsel araziyi yaklaşık olarak 700 bin liraya sattı. Arazilerin satışından elde edilen paralar ise örgüt kasasına aktarıldı. Üniversiteye bağışlanan arazileri satıp nakit paraya dönüştürmesiyle ilgili Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) inceleme başlattı.



#Fetullahçı Terör Örgütü
#İpek Grubu
8 yıl önce