EDISYON:

Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Zeynel Emre 'HDP ve İYİ Parti ayrı aday çıkaracaksa CHP seçimleri nasıl kazanacak?' sorusuna yanıt verdi: Anketlerde öndeyiz

22:4211/07/2023, Salı
G: 11/07/2023, Salı
Yeni Şafak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yardımcısı İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, katıldığı canlı yayında, kendilerine yöneltilen 'değişim' çağrılarına ilişkin sorulara yanıt verdi. 'HDP ve İYİ Parti ayrı aday çıkaracaksa CHP seçimleri nasıl kazanacak?' sorusunu cevaplandıran Emre, anketlerde önde olduklarını ve seçimleri yeniden kazanacaklarını iddia etti. "Belediyelerden genel olarak halk memnun" diyen Emre, "Memnuniyet yüksekken kendilerini de partilerimizi de cezalandırma yoluna gideceklerini düşünmüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında girdiği 12'nci seçimden de boynu bükük ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin tabanı ve seçmenlerden gelen 'istifa et' çağrılarına kulak tıkadı. Partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu kendi kişisel tercihleri doğrultusunda yeniden dizayn eden Kılıçdaroğlu'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu isyan bayrağı açtı. 'Topyekün değişim' çağrısı yapan İmamoğlu'na kapıyı kapatan Kılıçdaroğlu,
"Genel Başkanlık şirket yönetmeye benzemez"
demişti.
CHP Genel Başkanı, gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde kendisinin görevi bırakmasının partiye zarar vereceğini öne sürüp "
Koltuğu bırakmıyorum"
mesajını vermişti.

Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı 'HDP ve İYİ Parti ayrı aday çıkaracaksa CHP seçimleri nasıl kazanacak?' sorusuna yanıt verdi: Anketlerde öndeyiz

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yardımcısı İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, katıldığı Sözcü TV canlı yayınında, kendilerine yöneltilen 'değişim' çağrılarına ilişkin sorulara yanıt verdi. 'HDP ve İYİ Parti ayrı aday çıkaracaksa CHP seçimleri nasıl kazanacak?' sorusunu cevaplandıran Emre, anketlerde önde olduklarını ve seçimleri yeniden kazanacaklarını iddia etti.
"Belediyelerden genel olarak halk memnun"
diyen Emre,
"Memnuniyet yüksekken kendilerini de partilerimizi de cezalandırma yoluna gideceklerini düşünmüyorum."
dedi.


"CHP yönetimindeki yerlere baktığımızda memnuniyet yüksek"

Emre konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:

"(Her parti kendi adayını çıkarırsa CHP kazanamaz sorusu) Ben orada aksini düşünüyorum. Sandık bazlı analiz yapıyoruz. Kaybettiğimiz yerler itibarıyla ağırlıklı. Buralarda oluşan muhalefet gücü yüksek. Bu insanlar iktidara yönelir mi? Ben yönelmeyeceğini düşünüyorum.

Belediyelerden genel olarak halk memnun, CHP yönetimindeki yerlere baktığımızda memnuniyet yüksek. Memnuniyet yüksekken seçmenin kendilerini de partilerimizi de cezalandırma yoluna gideceğini düşünmüyorum. Seçim sonrasında adını vermeyeyim bir anket firması görülüyor ki bir önceki seçimlerdeki sonuçla benzerlik gösteriyor."


#Zeynel Emre
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Ekrem İmamoğlu
#Seçim
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.