Kılıçdaroğlu'ndan kritik 15 Temmuz iddiası

Yeni Şafak
13:023/09/2016, Cumartesi
G: 3/09/2016, Cumartesi
Diğer

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşsaydı cumhurbaşkanı ve başbakanın isminin yazılı olduğu bir kitapçık olduğunu söyledi. 15 Temmuz sonrası oluşan yapıyı kendisinin bozmadığı görüşünü ileri süren Kılıçdaroğlu, "AK Parti, CHP ve MHP'nin biraraya gelmesi önemli ama burada HDP'nin de olması lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu medya temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Darbe dönemi cumhurbaşkanı ve başbakanının yazıldığı kitapçık olduğu söyleniyor" dedi. Toplantıda terörle mücadele, OHAL süreci, FETÖ ile mücadele, Yenikapı ruhu, 15 Temmuz süreci ve Esed ile görüşme gibi pek çok konunu ele alındı.



Kılıçdaroğlu sorulara verdiği cevaplar şu şekilde:



Darbecilerin kitapçığı var

15 Temmuz'da darbecilerin kimin Cumhurbaşkanı, kimin başbakan olacağına ve diğer siyasi görevlendirmelere ilişkin hazırladığı bir kitapçık var. Böyle bir kitapçık siyasi iradenin elinde var. Fakat ben görmedim bu nedenle detaylarını bilmiyorum.



Cerablus operasyonunu destekliyoruz

Cerablus operasyonuna destek veriyoruz. Türkiye kendi güvenliğini sağlamaya çabalıyor. Fakat Türkiye Cerablus'ta kalıcı olmamalı. Suriye'nin birliği önemli.



Binali Bey 'Beştepe size de açık' dedi

Binali Bey'e adli yıl açılış töreninin Beştepe'de yapılmasının yanlış olduğunu söyledik. Bize 'orası herkese açık siz de toplantılarınızı yapabilirsiniz' karşılığını verdi.



Yenikapı ruhunu bozduğumu düşünmüyorum

Yenikapı daha güçlü bir demokrasi için iyi niyetli bir adımdı. Ama ortak payda olmalı, uzlaşma olmalı. Siz sesinizi çıkarmayın biz bildiğimizi yapalım demek değil. Adli Yıl açılışıyla ilgili değerlendirmemle Yenikapı ruhunu bozduğumu düşünmüyorum. Yenikapı'ya gittim diye mahalle baskısı görmedim, aksine destek gördüm.



Kurtuluş Savaşı benzetmesi doğru değil

15 Temmuz'dan Kurtuluş Savaşı benzetmesi doğru değil. Ben Kurtuluş Savaşı ve Osmanlı'yı bildiklerini sanmıyorum. Ortada Kurtuluş Savaşı falan yok. Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbesi.



CHP'deki FETÖ'cüleri bilmiyoruz

CHP'deki FETÖ'cülerle ilgili bizde bir veri yok.



Esed ile görüşmeyi destekleriz

Türkiye'nin Esed ile görüşmesini destekleriz.


#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#15 Temmuz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.