|

Kılıçdaroğlu isyana teşvik ediyor

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu’nun Maltepe mitingindeki sözlerine ilişkin “Halkı isyana teşvik ediyor. Siz sokağa çağırıyorsanız bunun adı faşizmdir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun tehlikeli bir oyun oynadığını söyleyen Ünal, “Kılıçdaroğlu’nu parlamentoya saygılı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 03:41 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Kemal Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynamaktadır. Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının CHP’sinin bilmesi gerekir ki, sandıktan 25 milyon oyla çıkmış iradeyi yok saymak faşizmdir. Sokağa davetiye faşizmdir. Sokağı aktör haline getirme çabası faşizmdir. Adalet sokakta aranmaz. Sandığı ve seçimi yok sayan, isyan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, maalesef topluma bir anarşizm sunmaktadır” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

SOKAKLA ADELET GELMEZ

Ünal, şöyle devam etti: “‘Siyaset kurumunun asli görevi toplumsal talepleri, ihtiyaçları alıp bir siyasi akla dönüştürüp TBMM’ye yansıtıp, TBMM üzerinden de toplumsal talepleri halkın taleplerini bir cari sistem üzerinden çözüme kavuşturmaktır. Şimdi siz siyaset kurumu aracılığıyla parlamentoya taşınan talepleri Kılıçdaroğlu’nun tekrardan parlamentodan alıp demokrasiden, siyasetten alıp sokağa taşımak istediğine şahit oluyoruz. 10 maddeyi okuduktan sonra kabul edenler etmeyenler oylamasıyla da demokrasi tarihi boyunca sokağın parlamentoya taşınma sürecini ‘TBMM’nin iradesi elinden alınmıştır’ gibi tuhaf bir argümanla miting meydanına taşıyan Kılıçdaroğlu oylama yapıyor. Paralel yapı mı oluşturmak istiyor. Sonra da diyor ki ‘siyaset bölmemektir’ diyor. Bu bölücülük değil mi?”

SOKAKTAN ADALET ÇIKMADIĞI İÇİN PARLAMENTOLAR VAR

Kılıçdaroğlu’nun sandığı, seçimleri, siyaseti referans göstermediğini söyleyen Ünal, “Sayın Kılıçdaroğlu sokağı ve konuşmasının sonunda ifade ettiği gibi isyanı teşvik etmektedir. Bir siyasetçi olarak bunu nasıl yapabilir. 15 Temmuz’u FETÖ’cü bir dille ‘kontrollü darbe’ diye ifadelendirirken, asıl darbenin 20 Temmuz olduğunu, OHAL ilanıyla asıl darbenin başladığını söylüyor. Demokrasiyi kullanarak, demokrasinin yok edilmesine izin verilmez. Dünyanın hiçbir yerinde sokak çağrısı meşru değildir. Çünkü insanlık tarihi boyunca sokaktan adalet çıkmadığı sandıktan iktidar çıktığı için ve sokaktaki kaos demokrasi tarihi içerisinde parlamentoya evrildiği için bugün parlamentolar vardır” ifadelerini kullandı. AK Parti’de FETÖ’cüler olduğu iddialarına da cevap veren Ünal, “7 Aralık 2013’ten sonra AK Parti kendi temizliğini yapmıştır. Ama CHP hiçbir temizlik yapmamıştır” şeklinde konuştu.

#Mahir Ünal
#Kemal Kılıçdaroğlu
#FETÖ
7 yıl önce