logo
EDISYON:

Kendilerine yeni efendi arıyorlar

Yeni Şafak
04:007/01/2015, Çarşamba
G: 6/01/2015, Salı
Diğer

Paralel yapının milletin gücü karşısında büyük bir hezimet yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Şimdi kendisini kiralayacak yeni efendiler aradığını görüyoruz. Nerelere nasıl paralar savurduğunu, nerelerde nasıl kendine yemek masaları ayırt ettiklerini de biliyoruz” dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda büyükelçilere seslendi:

Son dönemde yaşadığımız badirelerin hiçbiri Türkiye’nin kendi iç dinamikleriyle ortaya çıkmış hadiseler değildir. Bölücü terör, Gezi olayları, 17 - 25 Aralık darbe girişimi, diğer bazı teşebbüsler Türkiye’ye istikamet çizmek amacıyla kurgulanmış gerek dışarıdan gerek içerideki maşalar tarafından sergilenmiş olaylardır. Bütün amaç o eski Türkiye’yi geri getirmektir. 

UMUTSUZ BİR SÜREÇ

17-25 Aralık darbe girişiminde başarısız olanlar ümitsizlik içinde yeni birtakım operasyonları devreye almak için uğraştı. 4 eski bakan üzerinden kurgulanmak istenen süreç de 17-25 Aralık darbe girişimini yaşatmaya yönelik tamamen umutsuz bir süreçtir. Orada başaramadılar, acaba burada başarabilir miyiz? O zaman başbakanım ve başbakan olarak eski Türkiye özlemi içerisinde olanlar, ‘İlla bununla ilgili bir soruşturma komisyonu kuralım’ dedikleri zaman, arkadaşlarımızla oturduk, istişare ettik, ‘kuralım’ dedik. Bizim bundan kaçınacak bir yanımız yok. 

DERT BAŞKA

Kurduk, kurduktan sonra Komisyon çalıştı, nihayet dün (önceki gün) kararını verdi. Bu adeta ara karar, bundan sonraki süreç tabii ki Parlamento, Genel Kurul, nihai kararı orası verecek. Dert bu mu? Dert başka. Acaba buradan biz ne elde edebiliriz, bunun gayreti içindeler. Ben inanıyorum ki bu parlamento nihai kararını en ideal, en adil şekilde verecektir. 17 ve 25 Aralık iddiaları bağımsız Türkiye mahkemelerinde yargılanmış ve kurgulanmış oyun, o mahkemeler tarafından zaten bozulmuştur. Şimdi bir başka oyunun kurgulanmasına, yargı içindeki birtakım odakların siyaseti dizayn etme girişimlerine ve arzularına öyle umuyorum ki izin verilmeyecektir. 

KARŞILARINDA DİK DURUN

Türkiye üzerinde yapılmak istenen operasyonlar, ameliyatlar, milletin gücü karşısında erimiştir. Bundan sonra da erimeye mahkumdur. Özellikle batıda medya ve başka odaklar, Türkiye’ye karşı yoğun bir algı operasyonu içindeler. Bakıyorsunuz bir haşhaşi grup kalkıyor buralarda senatolarında, parlamentolarında her türlü yalana dayalı her türlü haberi, her türlü oralarda kumpaslar, vesaireler bunları yürütüyorlar. Bunu bozacak olan siz değerli büyükelçilerimiz olacaksınız. 

HEZİMET YAŞADILAR

Türkiye’de büyük bir hezimet yaşayan bu paralel yapının kendisini kiralayacak yeni efendiler aradığını, bu amaçla da ülkesine, milletine ihaneti uluslararası medya üzerinden gerçekleştirmek istediğini görüyoruz. Nerelere nasıl paralar savurduğunu, nerelerde nasıl yemek masaları ayırt ettiklerini de biliyoruz.

Suriye duruşumuzun doğruluğu görüldü

Avrupa’da her gün Müslümanlara yönelik, camilere yönelik alçakça saldırılar düzenlendiğini, İslamofobinin artık Avrupa’da ciddi bir tehdit teşkil ettiğini, bu konudaki uyarılarının dikkate alınmadığını vurgulayan Erdoğan, “Eğer bu günde mesele ciddiye alınmazsa AB ve Avrupa değerleri tartışma konusu yapılır” dedi. Türkiye’nin Suriye konusundaki duruşunun haklılığının her geçen gün doğrulandığını da belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Bugüne kadar batılı müttefiklerimize DEAŞ ve Ayn el Arap’la sınırlı tutulmaya çalışılan bir mücadeleyle çözülemeyeceğini, sorunun kökeninde Esed rejiminin, zulmünün yattığını ve DEAŞ’ın ancak bunun bir ürünü olarak görülebileceğini sürekli söyledik. NATO’nun eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen Gaziantep’te yaptığı konuşmasında ‘sadece hava harekatıyla bu iş çözülmez’ dedi. Kara harekatının da olması gerektiğini söylüyor. Biz bunu ta başından söyledik.”


Boynumuzu eğmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda Milli Siyaset Belgesi içerisinde yer almaya namzet olan bu paralel yapının artık dünyada gereken yere oturacağını söyledi. Basın özgürlüğü, terör hadiseleri, teröre karşı alınan tedbirler ile Irak ve Suriye’deki terör örgütleri üzerinden Türkiye’nin karalanmak istendiğini de belirten Erdoğan, “Ülkelerinde ciddi boyuttaki ihlalleri, baskıları, tehditleri görmeyenler, görmek istemeyenler, Türkiye üzerinden vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyorlar. Bunların hiçbirine karşı boynumuzu eğmeyeceğiz” dedi.

#Tayyip Erdoğan
#17 - 25 Aralık
#darbe

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.