Kaymakamlara operasyon

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0016/08/2016, Salı
G: 16/08/2016, Salı
Yeni Şafak

FETÖ bağlantılı kaymakamlara yönelik operasyonlar sürüyor. Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı gözaltına, Mazgirt Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş ise açığa alındı. Hatay'da 1, ve Isparta'da da 3 kaymakam tutuklandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü üyelerine yönelik başlatılan soruşturmalar idari amirlere de uzandı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Nevşehir'in Ürgüp ilçesinin Kaymakamı Alper Balcı gözaltına alındı. Şırnak'tan gelen polislerce kaymakamlık binasında gözaltına alınan Balcı'nın evinde ve makam odasında da arama yapıldı, daha sonra Şırnak'a götürüldü. Balcı'nın, Şırnak'ta gönüllü olarak görev yapmak istediği yönündeki başvurusunun ardından bu şehre geçici olarak atandığı haberleri basına yansımıştı.



ÇATALBAŞ AÇIĞA ALINDI


Tunceli'deki soruşturma kapsamında da Mazgirt Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş görevden uzaklaştırıldı. Çatalbaş ile ilgili başlatılan soruşturma hala devam ediyor.



MUSTAFA PALA TUTUKLANDI


Hatay'ın Hassa Kaymakamı Mustafa Pala da, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandı. Hassa Kaymakamlığı'ndan önce Siirt Vali Yardımcısı olarak görev yapan Pala, 29 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. Evinde arama da yapılan Pala, sorgusunun ardından önceki gün sevk edildiği Siirt Adliyesi'nde mahkemece tutuklandı. Pala, darbe girişiminin arından kentte düzenlenen demokrasi nöbetlerine katılmış, 25 Temmuz'da da darbe girişimi karşısında gösterdikleri duruş nedeniyle Garnizon Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek 'Bir grup teröristin yaptığı darbe girişiminin tüm kuruma mal edilemeyeceğini' söylemişti.



3 KAYMAKAMA TUTUKLAMA


Isparta'da da 3 kaymakam tutuklandı. FETÖ soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığının kararıyla önce görevlerinden uzaklaştırılan ardından da gözaltına alınan Keçiborlu Kaymakamı Osman Dölek, Yenişarbademli Kaymakamı Sezer Sözen ve Gelendost Kaymakamı İsmail Demir FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı.


#FETÖ
#Ürgüp
#Alper Balcı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.