Kayıp ataşeler feribotla kaçmış

Yeni Şafak
04:0012/08/2016, Cuma
G: 12/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde görevli iki askeri ataşenin FETÖ soruşturması kapsamında geri çağrılınca İtalya’ya kaçtığı ortaya çıktı. Bakan Çavuşoğlu, “İki albay, 6 Ağustos’ta aileleriyle feribotla İtalya’ya hareket etmiş. Albay Tunç’un ağabeyi Hollanda’da yaşıyor. Oraya kaçma ihtimalini de değerlendiriyoruz” dedi.

FETÖ soruşturması kapsamında geri çağrılınca kayıplara karışan Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nde görevli iki askeri ataşenin İtalya'ya kaçtığı belirlendi. FETÖ soruşturması kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün itibarıyla ilk 'geri dön' çağrısında bulundukları kişiler için sürenin dolduğunu ve gelmeyenler için yasal işlem yapacaklarını bildirdi. Soruşturmaların detaylı bir şekilde devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, “Bazı askerler, daha doğrusu ataşeler, darbe girişimi akşamı büyükelçilere bildirimde bulunup yönetimin kendilerinde olduğunu bildirmişlerdir" dedi. Bakan, şöyle devam etti:



BAE TESLİM ETTİ


“Kuveyt askeri ataşesi Suudi Arabistan üzerinden kaçmak istedi. Aynı şekilde Afganistan'da kuvvetlerimiz var. Buradaki iki tuğgeneral Dubai'ye gitti bunlara geri dön çağrısında bulunuldu. Birleşik Arap Emirlikleri bunları yakaladı Türkiye'ye teslim etti. Bizim diplomatlar arasında da kaçanlar oldu. Bangladeş'teki 2 memur New York'a kaçmış. Bunlar zaten karı-koca. Yine Kazan'daki bir memur Moskova üzerinden Japonya'ya kaçmıştı."



İLİŞİKLERİ KESİLDİ


İlk aşamada 88 kişinin ilişiğinin kesildiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Elimizde bir liste var, titizlikle çalışmasını yapıyoruz" dedi. Çavuşoğlu, Türkiye'ye çağrılınca kayıplara karışan Yunanistan'da görevli iki albaya ilişkin, “Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı ve Deniz Ataşesi Albay Halis Tunç 6 Ağustos Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece özel araçları ve aileleriyle feribotla İtalya'ya doğru hareket etmiştir" dedi.



GİRİŞMLERE BAŞLANDI


Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, “Bizim talebimiz üzerine sınırlardaki kameralar incelendi ve Yunan makamları bunu tespit etti. Tunç'un kardeşi Hollanda'da yaşıyor. Oraya kaçmış olabileceği ihtimalini de değerlendirerek İtalya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri nezdinde gerekli çalışmaları yapıyoruz ki Türkiye'ye geri getirelim" diye konuştu.



#FETÖ soruşturması
#Atina Büyükelçiliği
#Mevlüt Çavuşoğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.