|

Kavga olmayacak

FP GENEL BAŞKANI RECAİ KUTAN MESAJI ALDI

Yeni Şafak
00:00 - 17/05/2000 Çarşamba
Güncelleme: 14:10 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv




S P O T
Kongreden sonraki ilk grup toplantısında Bülent Arınç tarafından 'ayakta alkışlayalım' çağrısıyla kürsüye çıkan FP lideri Kutan, "Milletin özlemlerine cevap vermeliyiz. Gül'ün de benim kadar sorumluluğu var. Enerjimizi parti içi mücadelede harcayamayız" dedi.

ANKARA- FP Genel Başkanı Recai Kutan, partisinde makam ve mevkilerin önemli olmadığını bildirerek, "Yapacağımız çalışmalarda Genel Başkan olarak sorumluluğum ne kadarsa Abdullah Gül'ün sorumluluğu da o ölçüdedir" dedi. FP olarak milletin umutlarına cevap vermek zorunda olduklarını bildiren Kutan, "Onun için enerjimizi parti içi mücadelelerle harcayamayız" diye konuştu.

Gül, Genel Başkan gibi karşılandı

Grup toplantısına gelen Abdullah Gül ise genel başkan gibi karşılandı. Gül'e çok sayıda milletvekili ve basının yoğun ilgi göstermesine karşın, Genel Başkan Recai Kutan'ın aynı ilgiyi görmemesi dikkat çekti. Abdullah Gül, grup toplantısına yanında çok sayıda milletvekili ile geldi. Gül'den sonra gelen Genel Başkan Recai Kutan'ın ise yalnız olması dikkat çekti.

Arınç'tan Kutan'a jest

Kutan'ı, konuşma yapmak üzere kürsüye davet eden Grup Başkanvekili Bülent Arınç, 1. Olağan Büyük Kongre'de çok iyi bir sınav verdiklerini, bundan sonra parti için doğru olan şeylerin her zaman söyleneceğini ifade etti. Arınç, Kutan'ı kürsüye, "Bütün arkadaşlarım Kutan'ı ayağa kalkarak alkışlayacaklardır" diyerek davet etti. Abdullah Gül de dahil bütün milletvekilleri ayağa kalkarak uzun süre Kutan'ı alkışladı.

'Hayale kapılmasınlar'

Recai Kutan, "Bu camiada mevkiler, rütbeler önemli değildir" diyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: "Açıkça ifade ediyorum: Bu çalışmalarda Genel Başkan olarak benim sorumluluğum ne kadarsa Abdullah Gül'ün sorumluluğu da o ölçüdedir. Sorumluluğumuz büyük... Milletin umutlarına, özlemlerine cevap vermek zorundayız. Onun için enerjimizi parti içi mücadelelerle harcayamayız. 'Parti içi çatışma başlayacak' deniyor. Bunu yazanlar, FP kadrolarının anlayışını bilmiyorlar. O yazıları yazanlar boşa ümide kapılmasınlar." --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ----------------

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce