|

Katliamcı canileri halktan o kurtarmış

Darbe girişimi sırasında Yalova'dan havalanıp İstanbul'a 2 sorti yapan kadın Pilot Üsteğmen Kerime Kumaş, ifadesinde Vodafone Arena'ya asker indirdiğini, Boğaz Köprüsü'nde sıkışan askerleri kurtardığını anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 02:06 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gecede helikopterlerden birini kullanan ve önceki gün yakalanıp tutuklanan Kumaş'ın ilk ifadesi ortaya çıktı.



TRT TALİMATINI ERGEZEN VERDİ


Hava Harp Okulu Alay Komutanı Hüseyin Ergezen ve 5. Filo Komutanı Yusuf Yenihayat'ın talimatları doğrultusunda hareket ettiğini belirten Kumaş “15 Temmuz akşamı kullanmış olduğum UV1 tipi helikopterle İstanbul semalarında 2 sorti yaptım. Ergezen'in talimatıyla TRT binasına gittim. Yenihayat'ın talimatıyla da bir grup askeri öğrenciyi Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'na indirdim” diye konuştu. Albay Ercan Korhan'ın talimatıyla Atatürk Havalimanı'na gittiğini söyleyen Kumaş ifadesini şöyle sürdürdü. "Daha sonra Boğaziçi Köprüsü'nde mahsur kalan askerleri almak için görevlendirildim. Burada helikopter isabet aldı. Buna rağmen köprüye iniş yaparak askerleri aldım. Darbe girişimi olduğunu sonradan anladım. Ancak talimatlara uymaya devam ettim. Daha sonra Yalova'ya indim.”


#FETÖ
#Kerime Kumaş
8 yıl önce