Katiplere baskın

Yeni Şafak
04:0016/08/2016, Salı
G: 16/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi, Bakırköy Adliyesi ve Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde görevli 173 memur hakkında gözaltıa kararı verildi. Memurların çoğunun firari eski Adalet Komisyonu üyesi Mehmet Karababa’nın mülakata girerek seçtiği isimler olduğu belirtildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul, Bakırköy ve Gaziosmanpaşa adliyelerindeki bazı görevlilere yönelik gözaltı kararı alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde polis, gözaltı kararı alınan 173 görevliyi yakalamaya yönelik çalışma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa Adliyesinde çalışan ve hakkında gözaltı kararı çıkartılan 129 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli Ankara, Eskişehir, Trabzon ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 106 şüpheli gözaltına alındı.



136 KİŞİ YAKALANDI


Bakırköy Adliyesinde görevli ve hakkında gözaltı kararı alınan 44 kişi için çalışma başlatan polis ekipleri de 30 kişiyi yakaladı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü'nün talimatıyla gözaltına alınan 136 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Ekipler, şüphelilerin adliyelerdeki odalarında ve evlerinde arama yaptı. Polis, zanlıların bilgisayar ve çekmecelerini de inceledi.



400'E YAKIN PERSONEL İNCELENİYOR


Gözaltı kararı verilen memurların çoğunun firari Adalet Komisyonu eski üyesi Mehmet Karababa'nın mülakata girerek seçtiği isimler olduğu öğrenildi. Selam Tevhid dosyasında imzası bulunduğu için açığa alınan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Mehmet Karababa'nın Adalet Komisyonu Üyesi olduğu süre zarfında 400'e yakın adliye personelinin işe alımında etkin rol oynadığı belirtiliyor. Savcılık, Terör Büro, Ağır Ceza ve Bilgi İşlem Şubesi'nde görevli 400'e yakın personel incelemeye aldı.



#Mehmet Karababa
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.