Kasım darbesi

Haber Merkezi
04:004/12/2018, Salı
G: 4/12/2018, Salı
Yeni Şafak
YPG/PKK'ya, kasım ayında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda ağır darbe vuruldu.
YPG/PKK'ya, kasım ayında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda ağır darbe vuruldu.

Terör örgütü YPG/PKK'ya kasım ayında büyük darbe vuruldu. Güvenlik güçlerinin amansız takibiyle son bir ayda aralarında elebaşlarının da olduğu 170 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerince, halkın barış, huzur ve güvenliğini bozmak isteyen terör örgütü YPG/PKK'ya, kasım ayında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda ağır darbe vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), ülkenin huzur ile kardeşliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik amansız takibi, güvenlik korucularının da desteğiyle kararlılıkla devam ediyor.

ELEBAŞLARI DA ETKİSİZ

Yıl boyunca gece gündüz demeden şehir merkezi ve kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, olumsuz hava koşullarına rağmen haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK'ya bu yılın kasım ayında da ağır darbe vurdu. Türkiye'nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için sivilleri, çocukları ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen örgütten aralarında sözde sorumlularının da bulunduğu 170 terörist etkisiz hale getirildi.



BİR HAFTADA 2 BİN 800 OPERASYON

İçişleri Bakanlığından, son bir haftada iç güvenlik operasyonlarında 2'si sözde üst düzey olmak üzere toplam 14 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, terör örgütleriyle mücadele kapsamında güvenlik güçlerince 26 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında 2 bin 836 operasyon düzenlendi. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptıkları, örgütlerle irtibatlı oldukları gerekçesiyle bin 163 (PKK/KCK 598, sol 10, DEAŞ 17, FETÖ/PDY 538), uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından 3 bin 338, düzensiz göçle mücadele kapsamında 153 olmak üzere toplam 4 bin 654 kişi gözaltına alındı. Son bir haftada iç güvenlik operasyonlarında 6'sı sağ, 5'i teslim, 3'ü ölü olmak üzere 14 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 2'sinin örgütün sözde üst düzey yöneticileri arasında yer aldığı belirtildi.

HAVADAN VURULDULAR

Öte yandan Twitter hesabından, hava harekatlarına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Buna göre, Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin ve Metina bölgelerine dün ve bugün düzenlenen hava harekatlarında, bölücü terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edildi, üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki silahlı 5 terörist etkisiz hale getirildi.


Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız

Muş Jandarma Komando Bölük Komutanı Teğmen Ali Yıldırım, terör örgütlerine yönelik operasyonların tüm şartlarda sürdürüldüğünü anlattı. “Komandolar olarak buradaki görevimiz her türlü iklim ve arazi şartlarında yaz kış demenden tam donanımlı kıyafetlerle yıkıcı ve bölücü terör örgütlerini etkisiz hale getirmektir” diyen Yıldırım, “Kılıçlar ve Alparslanlar olarak Şehit Jandarma Binbaşı Aslan Kulaksız’ın kanını yerde bırakmadığımız gibi hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız” diye konuştu.

#TSK
#Operasyon
#PKK
#Terör

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.