Kartalkaya'daki facianın çıkış nedeni belli oldu: 78 kişiye mezar olan oteldeki yangın böyle başlamış

08:4327/01/2025, Pazartesi
G: 27/01/2025, Pazartesi
DHA
Yangında ihmali bulunan ve başlatılan soruşturma kapsamında yangına sebebiyet verdikleri öne sürülen mutfak çalışanları tutuklanmıştı.
Yangında ihmali bulunan ve başlatılan soruşturma kapsamında yangına sebebiyet verdikleri öne sürülen mutfak çalışanları tutuklanmıştı.

Bolu Kartalkaya'da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel'deki yangının sebebi ortaya çıktı. Kahvaltı hazırlamak için mutfağa giden 4 kişilik ekibin, kızgın yağın tutuşmasının ardından alevlerin üzerine su atarak yanlış müdahale sonrası çıktığı belirtildi. Bir anda büyüyen alevlerin önce çatıya sonra komple binaya sıçradığı tespit edildi.

Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan kayak merkezi Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Otel'de çıkan yangın Türkiye'yi yasa boğdu.



21 Ocak'ta saat 03.21'de 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarla bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Otelin ana giriş kapısına göre eksi 1, arka giriş kapısına göre ise 4'üncü katında bulunan restoran kısmında çıkan yangında 78 kişi yaşamını yitirdi, 50 kişi yaralandı.

Yangının ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında otelin sahibi Halit Ergül'ün de bulunduğu 26 kişi, gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 19'u ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak' suçlamasıyla tutuklandı.

Sıçrayan kızgın yağ alev aldı

Soruşturma kapsamında yangının nasıl başladığına ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Şüphelilerin ifadelerine göre, iddiaya göre sabah kahvaltısını hazırlamak için aşçı Faysal Yaver ile mutfak çalışanları Mehmet Gündüz, Yusuf Karahanlı ve Fidan Kurç mutfağa gitti. Hazırlıklar sırasında ızgara üzerindeki kızgın yağ alev aldı. Paniğe kapılan mutfak çalışanlarının yanan kızgın yağın üzerine su atmaları alevlerin büyümesine neden oldu. Izgaranın üzerindeki alanın bir anda alev almasıyla yangın davlumbazın bulunduğu bacaya sıçradı.

Alevler oteli sardı

Mutfak çalışanları ise alevlerin kontrolden çıkmasının ardından korkuyla kendilerini dışarı attı. Mutfak kısmında başlayan yangın, kısa sürede yayılarak oteli sardı. Otelde konaklayanlara ise yangın alarmı çalışmadığı için bildirilemediği aktarıldı.

Dört mutfak çalışanı da tutuklandı

Soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında aşçı Faysal Yaver ile mutfak çalışanları Mehmet Gündüz, Yusuf Karahanlı ve Fidan Kurç da bulunuyor.


#Bolu
#Kartalkaya
#yangın
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

yshdbfn

Saçma…Bence birilerini aklamak için birileri kurban ediliyor. Belki o anki heyecanla su ile yangını söndürmek istenildi, ama normalde deneyimle eğitimli kişi bunun yanlış olduğunu anlaması lazım ve yangın söndürücü ile yangını durdurması lazım. İş yeri mutfaklarında yangın söndürücü bulunmak zorunda.Anlaşılan böyle bir şey olmamış. Alarmın çalışmaması zaten kendine göre ayrı bir rezalet. Normalde bu felakettin çıkmasında zerre kadar payı olanın ceza alması lazım.

2 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocIr3Ff9n0bMIBFCvOMTWWky9q_FqnKtDFf0yGFo6qqnKJ0bLA=s96-c
iismailhakki23470377

Kizartilan ve sicrayan yaglari gunluk temizlemezseniz davlumbaz zamanla yaglanacaktir.Yaglanan davlumbaz da yangini koruklemid olabilir.

2 a önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocLqfbv3sgGT72Xsz7dY1YGGbgkgnf4lrprYD-KzTfo3gSezgeML_w=s96-c
atalay96113596

Suçlu bulundu!

2 a önce
sudavis64033

Her mutfak çalışanına yangın durumunda ne yapmaları gerektigi ilk işe girdiklerinde ve daha sonra da belirli araliklarla uygulamali olarak ogretilmeli. Bu kanunla zorunlu tutulmalı.

2 a önce
Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.