|

Karşı operasyon

25 Aralık darbe girişiminin belgelerinin FETÖ/PDY amaçları doğrultusunda Karşı gazetesinde yayınlanmasında rolü bulunan 5 gazeteci ile 1 polis memuru gözaltına alındı. Dosyada o dönem Karşı'da çalışan CHP'li Erdem'in adı da geçiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2016 Salı
Güncelleme: 05:32 - 5/04/2016 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Karşı Gazetesi'nin kurucusu Turan A., Zaman Gazetesi Muhabiri Bayram K., Karşı Gazetesi Muhabiri Emre E., Karşı Gazetesi çalışanı Mehmet B., Millet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Değer Ö. ve 1 polis memuru gözaltına alındı. Şüphelilerden Kutlu E. ve Ufuk K.'nin ise yurtdışında olduğu belirlendi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.



ÖRGÜTE 'HİZMET' ETTİLER


Şüphelilerin, takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturması'' dosyalarını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı iddiasıyla haklarında işlem yapıldığı belirtildi. Savcılığın tespitlerine göre, şüphelilerin, söz konusu eylemi birlikte hareket ederek gerçekleştirdikleri ve FETÖ/PDY örgütünün amacına hizmet ettikleri öne sürüldü.





EREN ERDEM DE DOSYADA


Şüpheliler hakkında, “Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", ““FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve yönetme", “Terörle mücadele kanununa muhalefet", “Gizliliğin ihlali" ve ''casusluk'' suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in de o dönem Karşı gazetesinde çalıştığı için dosyada isminin bulunduğu, milletvekili olması sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosyadan ayrılarak daha sonra işlem yapılacağı öğrenildi.



#Fethullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
8 yıl önce