|

Kardinal’in çöküşü

Başarısız darbe girişimi FETÖ elebaşını çökertti. 17-25 Aralık darbe kalkışması sonrası paralel polislerin ‘binde birini bile tanımadığını’ iddia eden Fetullah Gülen, TSK içindeki kölelerini de anında sattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 02:48 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ardından ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki çiftliğinde yabancı medyaya açıklamalar yapan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in büyük çöküntü ve moral bozukluğu içinde olduğu görüldü. Türk gazetecilere izin verilmeyen görüşmede Gülen, tıpkı 17-25 Aralık 2013 darbe girişiminden sonraki gibi davrandı ve 'darbe girişiminde bulunanları hiç tanımadığını ve bu girişimle ilişkisinin olmadığını' iddia etti. Yabancı gazetecilerin salona alındığı esnada bir kez ayağa kalkan ve aniden koltuğuna geri oturan FETÖ elebaşının, mülakat öncesindeki tuhaf hareketleri objektiflere yansıdı.



BİNDE BİRDEN YÜZDE BİRE


Yardımcısına mülakat başlamadan önce tansiyonunu ölçtüren Gülen'in bir kez daha ayağa kalkmaya teşebbüs edip hemen vazgeçtiği de görüldü. Yüzündeki solgunluk ve moral bozukluğunu gizleyemeyen FETÖ elebaşının konuşurken sesinin zaman zaman titrediği fark edildi. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin ardından aynı ihanet tavrını sergileyen Gülen, daha önce 'binde bir' olarak tanımladığı oranı, 15 Temmuz sonrası 'yüzde bir'e indirdi. Takipçilerinin darbede rol aldığına ilişkin iddiaların sorulduğu Gülen, “Çok samimiyetimle söylüyorum, yüzde birini tanımıyorum. Benim o takipçileri tanımam lazım ki rolleri olup olmadığını bileyim” diye konuştu.



#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Darbe
#TSK
8 yıl önce