Kardeşliğimize sahip çıkacağız

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:005/09/2016, Pazartesi
G: 5/09/2016, Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Valiliğinde Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu heyetini kabul etti. Kabulde, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da yer aldı.
Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Valiliğinde Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu heyetini kabul etti. Kabulde, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da yer aldı.

Diyarbakır’da konuşan Yıldırım, “79 milyon vatandaşımızla biriz, beraberiz, birlikte Türkiyeyiz. Bu bütünlüğe zarar vermek isteyenler hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Barışı zehirleyen, kardeş kanı dökmek isteyenler bizi memleket sevdamızdan vazgeçiremez. Sonsuza kadar birbirimizin, vatandaşlarımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz. Sonsuza kadar kardeşliğimize sahip çıkacağız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Barışı zehirleyen, kardeş kanı dökmek isteyenler bizi memleket sevdamızdan vazgeçiremez. Sonsuza kadar birbirimizin, vatandaşlarımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz. Sonsuza kadar kardeşliğimize sahip çıkacağız.” dedi. Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'daki Cahit Sıtkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı” ile Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen toplu temel atma töreninde konuştu.



TÜRKİYE, KÜRTLERİN DE BARIŞIN DA TEMSİLCİSİ


Yıldırım, sözlerine şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın “Memleket İsterim” adlı şiirini okuyarak başladı. Yıldırım, “Merhum Cahit Sıtkı Tarancı aslında bugün bizim yapmak istediğimizi yıllar önce söylemiş. Onun için buradayız, kardeşlik içinde buradayız. Sıcak bir yuvada, bir arada olmak için buradayız. Mutlu bir Türkiye, mutlu bir bölge, mutlu bir Diyarbakır için buradayız.” ifadesini kullandı. Saddam'ın zulmünden kaçan Kürtlere de Kobani'de, Ayn el-Arap'ta DAEŞ örgütünün saldırısından kaçan Kürtlere de kucak açanın Türkiye olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Türk milletinin tarihten gelen devlet geleneği olarak zorda olanlara hep yardım edip kucak açtığını söyledi. Yıldırım, “Türkiye, bölgesel barışın yegane temsilcisidir. Türkiye, Kürtlerin de barışın da yegane temsilcisidir.” dedi.



TERÖR ÖRGÜTÜYLE ÇÖZÜM OLMAZ


Yıldırım, “Büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bu tehlike, ülkenin birliğinin beraberliğinin bozulması, Türkiye'nin bölünme gayretleridir. Asla ve asla buna pabuç bırakmayacağız. Operasyonlar, Türkiye'nin her karış toprağında 79 milyon vatan evladının her birinin gece gündüz, yaz kış gideceği, seyahat edeceği güvenlik şartları oluşuncaya kadar devam edecek. Çözüm mözüm yok. Çözüm millette, terör örgütüyle çözüm olmaz. Bu ülkeyi bölmek isteyenler, vatanımızın bütünlüğünü parçalamak isteyenler asla çözümün bir parçası değildir, olamazlar” ifadelerini kullandı.





Gel de Tanışık'ta konuş


Başbakan Yıldırım, PKK'nın en alçak, en katil terör örgütü olduğunu belirterek “Hiç merak etmeyin, bunların sonu yakındır. Bunlar çocuklarımızı asla dağa çıkaramayacaklar. Çünkü daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha fazla gelecek hazırlayacağız. Bunların kirli amaçlarına erişmesine mani olacağız.” dedi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Almanya'dan “PKK terör örgütü değildir” ifadesini kullandığını hatırlatan Yıldırım, “Peki, PKK terör örgütü değilse Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi kim katletti? Tanışık Köyü'nde Dürümlü mezrasında masum, aslan yürekli, Diyarbakırlı 16 kardeşimizi kim katletti? Diyarbakır'da bomba patlatarak beş masum vatandaşı arabanın içinde diri diri kim yaktı? Diyarbakır'da önceki dönem milletvekilimizin, Oya Eronat'ın fidan gibi evladını kim katletti? 'PKK terör örgütü değildir' diyenlere, Diyarbakır'dan güçlü bir ses, PKK en alçak, en katil terör örgütüdür.” diye konuştu.



PKK'lı öğretmenler açığa alınacak


Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da kanaat önderleri buluşmasında, PKK ile ilişkili öğretmenlerin açığa alınacağını söyledi. 15 Temmuz sonrası FETÖ'nün bütün kurumlardan ayıklandığını, bundan sonra sıranın bölücü terör örgütünde olduğunu belirten Yıldırım, “FETÖ'yü bütün kurumlardan nasıl ayıklıyorsak, bütün şirketlerini, eğitim kurumlarını, sendikalarını kapattıysak şimdi sıra bölücü terör örgütünde. Bu milletin kuruşuna göz diken herkese hesabını soracağız”diye konuştu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan, terörle bir şekilde ilişkisi bulunan 14 bin öğretmen olduğunu tahmin edildiğini belirten Yıldırım şöyle konuştu: “Bayramdan sonra okullar açılıyor, Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz.”






#Binali Yıldırım
#PKK
#FETÖ
#Diyarbakır

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.