EDISYON:

Kardak sürprizi

Yeni Şafak
04:0030/01/2017, Pazartesi
G: 30/01/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
Akar'ın Kardak ziyaretinin, Yunanistan'ın FETÖ'cü cuntacıları iade etmeme kararından hemen sonra gelmesi dikkat çekti​
Akar'ın Kardak ziyaretinin, Yunanistan'ın FETÖ'cü cuntacıları iade etmeme kararından hemen sonra gelmesi dikkat çekti​

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kardak krizinin 21. yıldönümünde bölgeye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kuvvet komutanlarıyla Aksaz Deniz Üssü’ne gelen Akar, buradan Bodrum’a geçti. Akar ve kuvvet komutanları ‘TCG Meltem’ hücumbotuyla Kardak’a gitti. Bölgede inceleme yapan komutanlar tekrar Bodrum’a döndü.

Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan Kardak krizinin 21. yıldönümünde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bölgeye sürpriz bir ziyaret yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları dün Aksaz Deniz Üssü'nde inceleme ve denetmelerden sonra saat 10.30 sıralarında karayoluyla Bodrum'a geldi. Rıhtımda bekleyen P334 borda numaralı 'TCG Meltem' hücumbotuna geçen Orgeneral Akar ve komutanlar Kardak ziyareti için denize açıldı.



KOMUTANLAR TAM KADRO


Komutanların bulunduğu, 2 koruma botu ile 4 sahil güvenlik botunun eşlik ettiği 'TCG Meltem' hücumbotu, saat 11.45 sıralarında Bodrum'a 25 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları'na ulaştı. Turgutreis ve Ortakent sahillerinde de incelemelerde bulunan Orgeneral Akar, gemi yanaşma iskelesine gelerek buradan karaya çıktı. Daha sonra bölgede hazır bekleyen 2 helikopterden birine binen Orgeneral Akar, sahil ve Kardak civarını bir süre de havadan kontrol ettikten sonra bölgeden ayrıldı.





BÖLGEYE DÖRT YILDIZLI SEYİR


Askeri kaynaklardan yapılan açıklamaya göre Orgeneral Akar'ın, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Donanma Komutanlığına bağlı gemilerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak amacıyla bölgeye gittiği hatırlatıldı. Bu ziyaret ve denetlemenin planlandığı şekilde icra edildiği belirtilerek, Orgeneral Akar'ın denetleme kapsamında Kardak bölgesine de seyir icra ettiği kaydedildi. Askeri kaynaklar söz konusu bölgenin hassasiyetine işaret ederek bölgenin her iki ülkenin Deniz Kuvvetlerince 24 saat esasına göre gözlemlendiği, Yunan Deniz Kuvvetlerine ait bir gemi ya da hücumbotun bölgeye gelmesi durumunda


Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının da tedbir amaçlı bölgeye gittiği ve gözetleme faaliyetinde bulunduğunu aktardı.





Yunan botuna izin yok


Kardak kayalıklarının bir yanında Genelkurmay Başkanı Akar çevreyi gözlemlerken, Akar'ı taşıyan geminin yanı başında bir hücumbotun refakat ettiği görülüyor. Hücumbota hayli uzakta, kayalıkların diğer yanında ise biri büyük diğeri küçük iki bot dikkat çekiyor. Bu botlardan büyük olan Türk hücumbotunun küçük olan Yunan botuna gözdağı verme amaçlı yakınında seyir etmesi dikkat çekiyor.







Yunanlar gözledi


Genelkurmay Başkanlığı'ndan ziyarete dair yayınlanan fotoğraflarda da engelleme olmadığı açıkça görülüyor. Görüntülerde, Kardak kayalıklarının bir yanında Genelkurmay Başkanı Akar çevreyi gözlemlerken, Akar'ı taşıyan geminin yanı başında bir hücumbotun refakat ettiği görülüyor. Akar'ı taşıyan gemi ve refakat eden hücumbota hayli uzakta, kayalıkların diğer yanında ise biri büyük diğeri küçük iki bot dikkat çekiyor. Bu botlardan büyük olan Türk hücumbotunun küçük olan Yunan botuna gözdağı verme amaçlı yakınından seyir etmesi dikkat çekiyor. Türk hücumbotu, çok uzak mesafede olsa da Yunan botuyla Akar'ı taşıyan gemi ve beraberindeki hücumbot arasına girerek set çekiyor. Türk hücumbotu, uzak mesafedeki bu engellemeyle Yunan botuna “Haddini bil, yanlış bir hareket yapma” mesajı veriyor.









#Genelkurmay Başkanı
#Hulusi Akar
#Kardak

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.