Karargah’a ziyaret

Yeni Şafak
Ayfer Mallı
04:006/08/2016, Cumartesi
G: 5/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Yıldırım, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından ilk kez Genelkurmay'ı ziyaret etti. Yıldırım’a, 15 Temmuz gecesi karargahta yaşananlar detaylarıyla anlatıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından dün Genelkurmay Başkanlığı'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.



Darbe girişimi sonrasındaki ilk ziyarette Yıldırım, karargaha gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ve Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral İrfan Özsert tarafından karşılandı.



YOĞUN GÜVENLİK


Yıldırım'ın girişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Genelkurmay Başkanlığı ana giriş nizamiyesinin üstünde silahlı özel harekat görevlileri yer aldı. Karargah içinde de uzaktan kumandalı silah sistemlerine sahip zırhlı araçlar beklediği görüldü. Askeri tören mangasını selamlayan Yıldırım, Genelkurmay Şeref Defterini de imzaladı.



GÖRÜNTÜLER İZLETİLDİ


15 Temmuz gecesi, Org. Akar dahil, komutanların rehin alındığı yer olan Genelkurmay Karargahı'nda olan biten detaylarıyla, görsel destekli olarak Yıldırım'a anlatıldı. FETÖ'nün kripto elemanlarını ortaya çıkarmak, TSK'dan uzaklaştırmak için yapılan farklı ve gizli çalışmalar hakkında Başbakan'a bilgi verildiği kaydedildi. 15 Temmuz gecesi yapılan baskının Kozmik Oda'da kaydedilmiş görüntüleri de Yıldırım'a izletildi.



GÖRÜŞMEYE NAMAZ ARASI


Yaklaşık 2.5 saat süren görüşme sırasında Akar ve Yıldırım cuma namazını karargahta kıldı. Başbakan'ın ziyareti, Genelkurmay Karargahı'yla sınırlı kalmadı. Yıldırım, Milli Savunma Bakanlığı'na da geçerek, Bakan Fikri Işık'la görüştü. Bu görüşme de yarım saat sürdü.



#FETÖ
#Genelkurmay
#Binali Yıldırım

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.