|

Karacı pilotlara da dön çağrısı yapıldı

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından yapılan ihraçlar sonrası Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda da pilot ihtiyacı baş gösterdi. 16 Mayısta 'kara havacılara' dönüş çağrısı yapan komutanlık, 15 Hazirana kadar başvuruları kabul edecek. En az bin saat uçan pilotlar, belirlenen şartlara uyduğu takdirde eski rütbeleriyle hemen göreve başlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 06:25 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Karacı pilotlara da dön çağrısı yapıldı
​Karacı pilotlara da dön çağrısı yapıldı

Hava Kuvvetleri’nin ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı da (KKK) pilotlara TSK’ya geri dönüş çağrısı yaptı. FETÖ kumpasları yahut başka gerekçelerle TSK’dan ayrılmış pilot ve diğer sınıf subayları göreve çağıran KKK, 16 Mayıs’ta başvuruları başlattı. 15 Haziran’a kadar Kara Havacılık Komutanlığı’na yapılacak başvurular sonrası, ön başvuruları kabul edilenler sağlık muayenesi ve fizyolojik eğitim işlemlerine tabi tutulacak. 20 Temmuz’dan itibaren, arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmalarını da müteakip yapılacak nihai değerlendirmenin ardından kara pilotlar Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda göreve başlayacak.

BİN SAAT UÇUŞ ŞARTI VAR

Gönüllülük esasına göre yapılacak başvuru şartları arasında, TSK’da subay olarak en az bin saat uçuşu gerçekleştiren pilot olmak var. Ayrıca dönmek isteyenlerin başvuru kılavuzunda sıralanan adli ve disiplin cezalarından herhangi birini almamış olması ve kendisi, eşi, çocukları, anne-baba veya kardeşlerinin FETÖ, PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle irtibat yahut ilişkileri bulunmaması ve herhangi bir soruşturma geçirmemiş olmaları gerekiyor. Başvurular arasından seçimler Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın öncelik ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılacak.

EN AZ 4 YIL GÖREV YAPACAKLAR

Başvuruları kabul edilen pilotlar Kara Havacılık Komutanlığı’nda göreve başlayacaklar. Bunların dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme sürelerinden, dışarıdaki uçuş süreleri de belgelendirilmesi halinde uçuş hizmet süresinden sayılacak. Malullük ve ölüm hali hariç olmak üzere en az 4 yıl görev yapmadan TSK’dan ayrılanlar, yeni rütbelerinin emeklilik de dahil hiçbir hakkından yararlanamayacaklar. Görevlendirilenlerin varsa emeklilik veya yaşlılık aylıkları kesilecek. Yeniden subaylığa naspedilenler göreve tekrar başladıklarında bir defaya mahsus olmak üzere emsallerinin bulundukları rütbelere terfi işlemleri derhal yapılacak.

Terörle
mücadelenin
bel kemiği

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde savaş helikopterleri faal olarak kullanılmış, pilot ihraçları ve açığa almalar sonucu Kara Havacılık Komutanlığı’ndaki kara pilot sayısı üçte bir oranında azalmıştı. FETÖ soruşturmalarının devam ettiği Kara Havacılık Komutanlığı’nda yeni dalga ihraçlar beklenirken, pilot sayısının daha da azalabileceği öngörüsü üzerine hızla harekete geçilerek geri dönüş çağrısının başlatıldığı öğrenildi. Halen Kara Pilotlar, terörle mücadele faaliyetlerinin bel kemiğini oluşturuyor. Geri dönüşlerle birlikte, FETÖ kapsamında alınan tedbirler sonucu terörle mücadelede oluşabilecek olası zafiyetlerin önüne geçilecek.

#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce