Kapatılan üniversitelerin öğrencilerine

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0012/08/2016, Cuma
G: 11/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Kapatılan özel üniversitelerdeki öğrenciler merkezi olarak yerleştirildikten sonra isterlerse kapatılan üniversitesinin bulunduğu ildeki başka bir okulda “özel öğrenci” statüsünde ders alabilecek. Diplomalarında ise yeni okullarının ismi yazacak.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), FETÖ'nün darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin, ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirildikten sonra, isterlerse kapatılan vakıf yükseköğretim kurumunun bulunduğu ildeki devlet veya vakıf yükseköğretim kurumlarında "özel öğrenci" statüsünde ders alabilecekleri bildirildi. Öğrencilerin aldığı bu dersler, yerleştirildiği üniversite tarafından sayılacak. Bu öğrenciler, özel öğrenci olarak ders gördükleri üniversitenin diplomasını değil, yerleştirildiği üniversitenin diplomasını alacak. Özel öğrenci statüsündeki öğrencilerin, yerleştirildiğine mi yoksa ders alacağı üniversiteye mi ücret ödeyeceği konusunu iki üniversite kendi aralarında kararlaştıracak.



YATAY GEÇİŞ SÜRESİ UZATILDI


Toplantıda alınan diğer bir karara göre de kapatılan üniversitelerin öğrencileri kurumlararası yatay geçiş yönetmeliği kapsamında, isteyen vakıf yükseköğretim kurumlarına, kapatılan üniversitesindeki “not ortalaması” ile yatay geçiş yapabilecek. YÖK, sadece bu durumdaki öğrenciler için kurumlararası yatay geçiş başvurularını 31 Ağustos'a uzattı.



Öte yandan YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre, kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin kayıt olduğu yıl aldığı puanlara göre, o yıldaki, diğer üniversitelerde yer alan aynı programlara tercih yapabilecek. Tercih süresi ise gelecek hafta içinde başlayacak.


#YÖK
#FETÖ
#Kapatılan üniversiteler

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.