|

Kamikaze hakimlere ret

Kamikaze hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer’e Anayasa Mahkemesi'nden kötü haber. AYM, olağan kanun yollarının tüketilmemesi nedeniyle başvuruları reddeti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:46 - 22/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Anayasa Mahkemesi (AYM), “tahşiyecilere kumpas” davası kapsamında Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 63 şüpheliye korsan bir kararla tahliye yolu açan kamikaze hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in başvurularının reddine karar verdi. Paralel yapı soruşturması kapsamında verdikleri tahliye kararlarının ardından HSYK 2. Dairesi tarafından meslekten ihraç edilen ve hala Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde “FETÖ üyeliği” suçundan tutuklu yargılanan Metin Özçelik ve Mustafa Başer, 12 Mayıs 2015'te AYM'ye başvurdu. Başvuru dilekçelerinde, “kuvvetli suç şüphesi bulunmamasına rağmen tutuklanarak, kişi güvenliği ve özgürlüğü haklarının ihlal edildiğini” öne süren Özçelik ile Başer, bir dizi hak ihlali iddiasında daha bulundu.



KABUL EDİLEMEZ BULDU


AYM, iddiaları olağan kanun yollarının tüketilmemesi nedeniyle reddetti. Yüksek Mahkeme, “açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle” iddiaları kabul edilemez buldu. Kararda, “Başvurucular hakkında verilen tutuklama kararları, yetkileri olmadığı halde kasıtlı bir şekilde hakimlik konumunu kötüye kullanarak birlikte hareket ettikleri tutuklu kişileri tahliye etmeye yönelik eylemlerde bulundukları iddiasıyla verilmiştir" denildi.



#Mustafa Başer
#Anayasa Mahkemesi
#Metin Özçelik
#Kamikaze hakimler
8 yıl önce