|

Kalın: Dabık'ta kıyamet DAEŞ için koptu

Fırat Kalkanı Harekatı'nın son derece başarılı olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, terör örgütü DAEŞ için Dabık'ta kıyametin koptuğunu söyledi. Operasyonların süreceği mesajını veren Kalın, PKK ve FETÖ ile de mücadelenin devam ettiğini kaydetti.

Yeni Şafak
11:56 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:11 - 19/10/2016 Çarşamba
DHA

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, KADEM tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank anısına 'Büyüteç ile 15 Temmuz' adlı sempozyuma katıldı.



Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ndeki sempozyumun açılışında bir konuşma yapan İbrahim Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Harekatın Suriye halkı ve Türkiye'nin güvenliği için başlatıldığına dikkati çeken Kalın, "Bu harekat son derece başarılı bir şekilde devam ediyor. Ta ki sınırlarımız bütünüyle güvence altına alınıncaya kadar ve Suriye halkı kendi köylerine, kasabalarına, şehirlerine bu harekat devam edecek" dedi.



Terör örgütü DAEŞ'in Dabık ile ilgili olan 'kıyamet savaşının kopacağı' inanışına işaret eden Kalın, "Dabık şehri de onların elinden alındı. Kıyamet filan kopmadı; tam tersine kıyamet DAEŞ için koptu. İyi de oldu" ifadelerini kullandı.



Operasyonların süreceğini belirten Kalın, PKK ve FETÖ ile de mücadelenin devam ettiğini hatırlarak, "Türkiye 3 terör örgütüyle mücadele eden tek NATO üyesi ülkedir" şeklinde konuştu.

#Fırat Kalkanı Harekatı
#DAEŞ
#İbrahim Kalın
8 yıl önce