FETÖ’nün başarısız darbe girişimine karşı tepkiler dünyanın dört bir yanında devam ediyor. Toronto, Paris ve Mezar-ı Şerif’te bir araya gelen yüzlerce kişi “Seçimle gelen darbeyle gitmez”, “Demokrasi nöbetindeyiz” pankartları taşıyarak Türkiye’nin demokrasi mücadelesine destek için gösteri düzenlendi.
Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan Türkler, bir araya gelerek Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti. Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğu önünde toplanan Türklere, Mısırlı, Somalili ve Lübnanlıların yanı sıra Kanadalılar da destek verdi. Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, FETÖ'nün darbe girişiminin tüm Müslümanlara karşı bir hareket olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türk milletinin meydanlara çıktığını anlatan Şen, “Milletimiz meydanlarda demokrasimize ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkıyor. Bu desteğiniz ve dualarınızla inşallah bu darbe girişimini alt ettik. Bunu hem kendi arkadaşlarımıza, hem de Kanadalılara anlatmalıyız. Bu sadece Türkiye'ye değil, bütün ümmete, insanlığa yönelikti. Gözünüz açık olsun. Siz güzel insanlar da en az namussuzlar kadar aktif olun”' dedi.
Fransa'nın başkenti Paris'te Eyfel Kulesi yakınlarındaki Trocadero Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteriye yaklaşık 500 Türk ve Fransız vatandaşı katıldı. Başlangıcında İstiklal Marşı'nın okunduğu gösteride protestocular, “Şehitler ölmez vatan ölmez”, “İdam gelsin, idam isteriz”, “Vur vur inlesin, FETÖ dinlesin”, “Herşey vatan için” sloganları attı. Göstericiler, “Darbelere Hayır”, “Halkın tercihine saygı gösterin”, “Seçimle gelen darbeyle gitmez”, “Demokrasi nöbetindeyiz” pankartları ve Türk bayrakları taşıdı. FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için gelen 55 yaşındaki Sema Şahin, “Ülkemizi desteklemek için buradayız. Türkiye'nin yanındayız. Biz burada olsak da kalbimiz orada. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız, o doğru yoldadır.” dedi. Gösteri için meydanda bulunan 35 yaşındaki Oktay Kaya ise bayrak, vatan, millet ve devlet için burada olduklarını belirterek, “Dünya bizim ne olduğumuzu gördü. Buradaki arkadaşlarımız da 'Dünyanın kalbi Türkiye'dir. Türkiye yıkılırsa biz yıkılırız' diyorlar.” ifadelerini kullandı.
Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak ve Türk halkının demokrasi mücadelesine destek için gösteri düzenlendi. Gösteri alanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Abdül Raşid Dostum'un posterleri asıldı. Coşkulu gösteriye Türk ve Afgan bayrakları ile katılan halk, ''Yaşasın Erdoğan'', ''Kahrolsun Fetullah Gülen'' ve ''Yaşasın Afganistan Türkiye dostluğu'' şeklinde slogan attı. Göstericilere seslenen Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren de Afganistan ile Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu vurguladı.
İngiltere'de yaşayan Türkler, ülkenin kamu yayın kuruluşu BBC'nin darbe girişimiyle ilgili “doğruluktan uzak” haberlerine tepki gösterdi. 15 Temmuz gecesi “Darbeye nasıl gelindi?” başlığı altında Türkiye'de son birkaç yılda yapılan siyasi tartışmaları listeleyen İngiliz televizyonunun askeri darbe girişimini “doğal siyasi bir sonuç” gibi sunma yaklaşımı da eleştirilmişti. İşadamı Mustafa Demir, BBC'nin darbe girişimiyle ilgili haberlerinin kendisini ve ailesini derinden sarstığını belirterek, “Darbenin başarısız olduğunu ve BBC'nin haberlerini görünce, ailemle birlikte BBC'nin Regent Street'teki merkezine gittik. 500-600 protestocu daha vardı ve hepsi benimle aynı duyguları yaşıyordu” diye konuştu. Tolga Gündüz de ülkesini savunmak için tankların önüne dikilen vatandaşları görünce ağlamak istediğini aktararak, “Ben de orada olmak istedim” dedi. Darbe girişiminin yaşandığı gece BBC'nin genel merkezi önünde toplanan yüzlerce Türk vatandaşı, İngiliz yayın kuruluşunun haberlerini protesto etmişti.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından dünyaca ünlü dergiler darbe yanlısı haberler yaparak “yenilgi” psikolojisiyle hareket ediyor. Alçak FETÖ darbe girişiminin halk tarafından püskürtülmesine ve halkın demokrasiye sahip çıkmasına göz yuman medya kuruluşları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin darbeyi “otoriterleşmek için kullanacağını” ileri sürerek insanların tanklar tarafından ezilmesini ve TBMM'nin bombalanmasını görmemekte ısrar etti. ABD'li TIME Dergisi Türkiye'deki direnişi kapağına taşıyarak “Türkiye'nin Uzun Gecesi” olarak nitelendirdi. Hain darbe girişiminden sonra İngiltere'nin The Economist Dergisi, olayların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşunu “Erdoğan'ın intikam”ı olarak ele aldı. Newsweek Dergisi de tankın üstüne çıkan halkın fotoğrafı ile birlikte “Askerlerin baskın yaptığı gece” manşetini kullandı. Alman Der Spiegel Dergisi de hain darbe girişimini kapağına taşıdı. Dergi manşetini “Diktatör Erdoğan ve çaresiz Batı: Bir zamanlar bir demokrasi vardı” olarak yayınladı.