Kahraman komutan

Yeni Şafak
04:004/08/2016, jeudi
G: 4/08/2016, jeudi
Yeni Şafak

İstanbul’daki Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi çıkan çatışmada 7 kurşunla vurulmasına rağmen kahramanca direndi. Sancağı düşürmeyen Ala, kışlasını hainlere teslim etmedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnen askerlerin hikayeleri göğsümüzü kabartıyor. Bunlardan biri olan İstanbul'daki Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala'nın darbe girişimi sırasında canını hiçe sayarak kahramaca direndiği ortaya çıktı. Olay gecesi, polislerin lojmandan çıkışlara izin vermemesine rağmen bir yolunu bulup dışarı çıkan Ala, çeşitli zorlukların üstesinden gelerek kışlasına gitmeyi başardı. Ala, burada önce darbe yanlısı askerleri ikna etmek için uzun süre çaba sarf etti.



HAİNLERE BOYUN EĞMEDİ


Teslim olmamakta direnen FETÖ'cü hainlerle çatışmaya girdi. Vücudunun farklı yerlerine 7 kurşun isabet etmesine rağmen darbecilere boyun eğmeyen Ala, “sancağı" düşürmeyerek kışlasını teslim etmedi. Çatışmanın bir süre daha devam ettiğini dile getiren Ala, şunları anlattı: “Vurulma rağmen çatışmaya devam ettim. Daha sonra yere düştüm. Kendimden geçmişim. Gözümü açınca hastanedeydim. Bir parmağım koptu.


Karaciğerimin yarısı gitti. Diyaframım delinmiş. Kaburgamın bir bölümü yok. Bir bölümü kırık. Sağ tarafım tamamen paramparça olmuş. 10 gün yoğun bakımda kaldım."





ÜNİFORMANIN ŞEREFİ VAR


Albay Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi aradığını aktararak, “Gece 02.00 gibi beni aradı. Geçmiş olsun ve şifa dileklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımız önce Allah'a sonra millete ve bize güvensin. Memleketle, o gece ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili benimle sohbet etti. Zaten dünürü ve damadı Selçuk Bayraktar da gelmişti. Kendisinden Allah razı olsun. Biz milletimizin bize emanet ettiği üniformanın şerefini korumaya çalıştık. Biz milletimiz için varız" dedi.


#FETÖ
#Davut Ala

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.