Kaftan avcısı cezaevinde

Yeni Şafak
Fatih Şahintürk
04:0024/09/2016, Cumartesi
G: 23/09/2016, Cuma
Yeni Şafak

Yavuz Sultan Selim’in tarihi hilafet kaftanını FETÖ lideri teröristbaşı Gülen’e götürmek üzere görevlendirilen Beyazıt Camii eski imamı Suat Gözütok tutuklandı. Gözütok, 4 Eylül’de Yalova’da yakalanmıştı.

Darbe girişiminden sonra arananlar listesine dahil edilen ve 4 Eylül'de yakalanan FETÖ üyesi imam Suat Gözütok, emniyetteki ifadesinin ardından dün adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Beyazıt Cami eski imamı Gözütok Siirt E Tipi Cezaevi'ne konuldu.



KAFTANI ÇALMA GİRİŞİMİNDE YER ALDI


FETÖ üyesi Gözütok 2005'te TUSKON üyesi iş adamı İnanç Çiftçi, Hakan Şükür ile, Yavuz Sultan Selim'e ait “Hilafet Kaftanı” da denilen tarihi kaftanı FETÖ lideri Gülen'e kaçırma haberiyle gündeme gelmişti. Olaydan sonra tarihi kaftan restorasyona alınarak depoya kaldırılmıştı. Kaftan 10 yıl aradan sonra yeniden asli yeri olan Yavuz Sultan Selim Türbesine konulmuştu. Gözütok, darbe girişiminden iki hafta önce emekliliğini isteyip sırra kadem basmıştı.



İÇKİ MASASINDA KUR'AN OKUTTU


Gözütok Gülen tarafından başlatılan ve içki servis edilen Dinler Arası Dialog toplantılarında Kur'an okumasıyla gündeme gelmişti. Soruşturmada gözaltına alınan 23 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Siirt Baro Başkanı Cemal Acar da bulunuyor. Acar'ın, “ByLock” kullandığı öğrenildi.


#Yavuz Sultan Selim
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.