|

Kadıköy imamı kıskıvrak

FETÖ’nün Kadıköy imamı firari Muzaffer kod adlı Yakup Ağrıç, örgütün Ümraniye’deki hücre evi olan ‘gaybubet evi’nde kıskıvrak yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 08:19 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Kadıköy imamı kıskıvrak
Kadıköy imamı kıskıvrak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Fetullahçı Terör Örgütü’ne üyeliği suçundan hakkında gözaltı kararı bulunan örgütün firari Kadıköy eyalet imamı Muzaffer kod adlı Yakup Ağrıç yakalandı. Operasyonu, Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ortak çalışmayla düzenledi. Silahlı terör örgütü üyesi Yakup Ağrıç’ın uzun süredir örgütün İstanbul Ümraniye’deki gaybubet evlerinden birinde saklandığı ortaya çıktı. FETÖ’cü imam Yakup Ağrıç’ın örgüt içerisinde mahrem hizmetler yapılanmasında yer aldığı belirtildi.

MAHREM İMAMLAR LİSTESİNDE

Şüphelinin örgüt hiyerarşisinde ise Kadıköy eyalet imamı olarak geçtiği tespit edildi. FETÖ’nün İstanbul’u eyaletlere ayırdığı ve her eyalete imam atadığı daha önce ortaya çıkmıştı. MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul TEM Şube’nin ortak çalışmasında, Yakup Ağrıç’ın bir süredir yakın takibe alındığı öğrenildi. FETÖ’cünün Ümraniye’de örgüte ait bir ‘gaybubet evi’nde saklandığı belirlendi.

YAKIN TAKİBE ALINDI

FETÖ’nün gizli evlerine ‘gaybubet evi’ adı veriyor. Dudullu Mahallesine yapılan baskında, imam saklandığı hücrede kıskıvrak yakalandı. Adreste ele geçirilen örgütsel dokümanlar incelemeye alınırken, FETÖ’cü imamın cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

#FETÖ
#Kadıköy
7 yıl önce