Kaçarsanız vururuz

Yeni Şafak
Mustafa Sait Özkan
04:002/08/2016, Salı
G: 1/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Balıkesir’de Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan Emre Sözer, Borsa İstanbul’a yapılan saldırının perde arkasını anlattı. Sözer, “Bomba ihbarı var denildi. Binbaşı Murat Çelik sivillere ve polislere sürekli ateş etti. Bize, ‘Harp zamanı kaçarsanız sizi de vururuz’ diye bağırdı” dedi.

FETÖ'ye bağlı cuntacı asker görünümlü teröristler başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere çok sayıda kamu kuruluşuna saldırı düzenledi. Bunlardan bir tanesi de Borsa İstanbul'a yapılan saldırı oldu. Borsa İstanbul'a yapılan saldırı girişiminde bulunan birliğin içerisinde yer alan Emre Sözer, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Borsa İstanbul'a yapılan saldırının perde arkasını anlattı. Balıkesir Astsubay meslek yüksekokulunda öğrenci olduğunu söyleyen Sözer, 10 günlük staj için 66. Mekanize piyade tugayına eğitime geldiklerini ifade etti.



'BOMBA YÜKLÜ ARAÇ VAR DENDİ'


'5 günlük staj yaptık. İlk 4 gün hiç bir şey yoktu. Cuma günü sabah atış var diyerek hiçbir yere göndermediler' diyen Sözer, ifadesine şöyle devam etti: “ Üsteğmen Burak Uluçınar'ın emri ile ateş yaptırılacak dendiği halde yaptırmadılar. Cuma günü 18.30'da konferans yapılacağını söylediler. Burak Üsteğmen bize telefondan emir okuttu. İstanbul'da bomba yüklü araçlar olduğunu söyledi. Ahmet Binbaşı bizi gruplara böldü.



'BİNBAŞI SİVİLLERE ATEŞ ETTİ'


Bizi zırhlı birlikle bindirdiler. Havalimanı'na saldırı olduğunu oraya gittiğimizi söylediler. Araçtan indiğimizde Binbaşı Murat Çelik TSK'nın yönetime el koyduğunu söyleyerek ,'Harp zamanı kaçarsanız sizi vururuz' dedi. Bu arada Binbaşı Çelik sivillere ve polislere sürekli ateş etti. Bizi Borsa İstanbul'un diğer tarafından gelen olursa sıkın dedi. Binbaşı sürekli sağa sola ateş açıp kaçarsanız sizi de vururuz diye bağırdı.



2 SİVİL ARAÇ BİZE EŞLİK ETTİ


Balıkesir'deki komutanlarımızı aradık. Bize ateş etmeyin polise sığının dediler. Binbaşı kaçarken görseydi bize sıkacaktı. Polislere teslim olduğumuzda her şeyi anlattık. Zırhlı birlikten çıkarken sirenli iki araç bize eşlik etti. Biz onları görünce gerçekten tatbikat olduğunu zannettik.”


#Emre Sözer
#Borsa İstanbul

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.