|

Kaçan kaçana

Askeri Casusluk davasında ikinci dalga operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Firari TÜBİTAK görevlileri Yalçın Çakmak ve Süheyl Mustafa Keskin’in Hollanda’ya kaçan firari savcı Seçen’le birlikte aynı gün Rusya’ya kaçtıkları ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 4/12/2015 Cuma
Güncelleme: 21:55 - 3/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İzmir merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. “Askeri Casusluk” davasına yönelik ikinci dalga olduğu öğrenilen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Bazıları TÜBİTAK'ta görevli 5 şüphelinin yurt dışına kaçtığı, 2 şüphelinin aramalarına devam edildiği öğrenildi. Çete üyelerinin FETÖ/PDY yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, kamuoyunda “Askeri Casusluk” davası olarak bilinen “Askeri Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma” davasının soruşturma sürecinde, TSK personeli hakkında taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yaptığı ve bu kişileri kamuoyunda itibarsızlaştırarak devlet bürokrasisinden ve TSK'dan tasfiyeyi amaçladığı belirtiliyor.



16 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON


İzmir merkezli operasyon Ağrı, Antalya, Bingöl, Eskişehir, İstanbul, Kilis, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 16 şehirde gerçekleşti. Yapılan aramalarda, Emniyet Müdürü Ahmet Emin Çakıcı, Emniyet Müdürü Hakan Arık, Başkomiser Aykan Arıkanoğlu, polis memurları Suat Güreycan, Uğur Tos, Abdi Dural, Özcan Karanfil, Ahmet Yıldırım, Seydi Ali Duru, Ziyattin Kurt, Fatih Yıldız, Hanifi Aydın, Ali Bekar, Yasin Çakmak, Ali Aksu, Özgür Yıldız, Seyit Ahmet Sarı ve ismi öğrenilemeyen bir kişi daha olmak üzere 18 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Yeşilyut semtindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanıyor.



TÜBİTAK ÇALIŞANLARI FİRARDA


Halen 7 kişinin firari olarak arandığı, arananlar arasında TÜBİTAK çalışanı 3 kişinin bulunduğu, bu kişilerin Rusya ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduklarının belirlendiği bildirildi. TÜBİTAK görevlisi Burak Akoğuz'un Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçtığı tespit edildi. Öte yandan, yine gözaltı kararı bulunan iki TÜBİTAK görevlisi Süheyl Mustafa Keskin ve Yalçın Çakmak'ın Hollanda'ya kaçan firari savcı Fikret Seçen'le birlikte aynı gün Rusya'ya kaçtıkları ileri sürüldü. Yakalama kararı bulunan 3 şüpheliyi bulmak için polis ekipleri çalışma yürütüyor.



Amaç TSK'dan tasfiye


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, şu ana kadar 18 kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, FETÖ/PDY olarak bilinen örgüte mensup olduğu iddia edilen kişilerin, İzmir Askeri Casusluk davası olarak bilinen davaya esas teşkil eden soruşturmada, terör örgütünün yönlendirmesi, talimatları doğrultusunda taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlükler yaptıkları açıklandı. Başsavcılık, şüphelilerin hedef aldıkları kişilerin, toplum nazarında itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden tasfiyesini amaçladıkları belirtildi. Haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbeli emniyet personeli ve TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu 25 kişiye yönelik gözaltına alınma talimatı verildi.



#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
#Askeri Casusluk davası
9 yıl önce