Kaçamadılar

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0018/08/2016, Perşembe
G: 18/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Darbe girişimi sırasında TRT binasında yayını kesmeye gelen FETÖ’nün bilişimcileri polisin operasyonuyla yakalandı. Tellerden kaçarken görüntüleri yayınlanan Niyazi A. arkadaşı Cihan İ. İle birlikte Yozgat’ta gözaltına alındı.

Darbe girişimi sırasında Ankara'da TRT yayınını kesmek için binaya gelen askerlerin yanlarında götürdükleri ve daha sonra tellerden kaçarken görüntülenen 3 kişiden biri olan Niyazi A. Yozgat'ta yakalandı. Niyazi A.'nın FETÖ'ye destek için sosyal paylaşım sitelerinde mesajlar yayınlayan arkadaşı mühendis Cihan İ. de gözaltına alındı. Fetullahçı Terör Örgütü üyelerince 15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimi sırasında TRT'yi basan darbeci askerlerin yanında bulunan ve mühendis olduğu öğrenilen 3 kişiden biri olan Niyazi A., Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde yakalandı.



VATANDAŞLARDAN TEPKİ


Polis, elektrik elektronik mühendisi Niyazi A.'nın FETÖ'ye destek için sosyal paylaşım sitelerinde mesajlar yayınlayan arkadaşı mühendis Cihan İ.' yi yakalayarak gözaltına aldı. 2 şüpheli sağlık raporu için Yozgat Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bu sırada şüphelilere saldırmak isteyen vatandaşlar polis tarafından engellendi. Şüpheliler sağlık raporları alındıktan sonra Boğazlıyan Adliyesi'ne sevk edildi.





BİLİŞİMCİLERİ ASKERLER TAŞIDI


Darbe gecesi İstanbul Ümraniye'de ise bir evde yapılan toplantının ardından 5 bilişimci, TRT ve Digitürk'ün yayınını kesmek için askerler tarafından helikopterle Vodafone Arena'ya getirilmişti. Bilişim uzmanlarının, Dolmabahçe'de gasp edilen belediye otobüsüyle TRT'nin Ulus ve Digitürk binalarına götürüldükleri belirlenmişti.





İKİSİ STV ÇALIŞANI


Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından polisler tarafından yakalanan 5 bilişim uzmanından 2'sinin Samanyolu TV ve Kaynak Holding'in eski çalışanları olduğu ortaya çıkmıştı. Beş bilişim uzmanı, darbe teşebbüsüne destek verdikleri gerekçesiyle tutuklanmıştı.


#Darbe girişimi
#FETÖ
#TRT

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.