|

Kaçacak mı

Selam Tevhid’de kumpas davasının tutuklu sanığı Gültekin Avcı, 9 aydır yattığı Silivri Cezaevi’nden salıverildi. FETÖ lideri Gülen’in prensi olarak bilinen Avcı’nın tahliyesi, daha önce serbest bırakılan ve sırra kadem basan eski polis şefi Serdar Bayraktutan’ı akıllara getirdi. Avcı’nın da Bayraktutan gibi kaçmasından endişe ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:25 - 10/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Paralel yapının Selam Tevhid kumpasına yönelik soruşturma kapsamında 9 aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu olarak yargılanan eski savcı Gültekin Avcı, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tahliye edildi. Mahkeme heyeti Avcı ile birlikte tutuklu sanıklardan Muhammet Yasin Akyar ve Sinan Karataş'ın da tahliyesine hükmetti. Fetullah Gülen ve Emre Uslu'nun 'firari sanık', eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 22 sanığın da tutuklu olarak yargılandığı davada son tahliye kararları şaşkınlıkla karşılandı. Tahliye olan Gültekin Avcı hakkında Selam Tevhid'de kumpas davasına ek olarak iddianame hazırlanmış ve 11 ayrı suçlama yöneltilmişti. FETÖ lideri Gülen'in 'medyadaki prensi' olarak olarak gördüğü Avcı'nın kaçmasından endişe ediliyor. Daha önce eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan hakkında da tahliye kararı verilmiş, ancak Bayraktutan sonraki duruşmalara katılmayıp sırra kadem basmıştı. Mahkeme, Bayraktutan hakkında da yeniden yakalama kararı çıkardı.



KARAKTER SUİKASTÇISI


Paralel örgütün emniyet ve yargıda etkin olduğu dönemde imza atıp binlerce kişiyi hukuksuz şekilde dinlediği sözde 'Kudüs Ordusu Terör Örgütü Soruşturması' ile ilgili herhangi bir resmi görevi olmamasına rağmen, dosyadaki şüphelilere ilişkin 'itibarsızlaştırma' çalışması yürüttüğü iddia edilen Gültekin Avcı, şüphelilerin özel hayatlarını da ifşa etmekle suçlanıyor. FETÖ'nün çıkarları ve talimatı doğrultusunda algı operasyonu icra ettiği belirtilen Avcı, paralel yapının Selam Tevhid kumpasını yürüttüğü dönemde, yazdığı gazetede buna ilişkin çok sayıda yazıya imza atmıştı.





HATTINI DEĞİŞTİRMİŞTİ


Yazıları kaleme almadan önce Avcı'nın, FETÖ ile bağlantılarının tespit edilmemesi için 2004 yılında beri kullandığı telefon hattını kapattığı ortaya çıkmıştı. Avcı'nın, telefonunu bu süreçte kimlerle görüştüğünün, yazılara ilişkin talimatları kimlerden aldığının tespitini engellemek maksadıyla kapattığı kaydediliyor. Ayrıca Avcı hakkında paralel örgütün İzmir 'imam'larından Necdet İçel'in, “Fetullah Gülen'in şu anda en tutarlı konuşmacı olarak beğendiği o” dediği tespit edilmişti.


#Serdar Bayraktutan
#Selam Tevhid
#Fetullah Gülen
#Emre Uslu
8 yıl önce