|

Kabineyi dinledi şimdi serbest

Selam-Tevhid Kumpası’na imza atan ekipten Serdar Bayraktutan, tahliye edilmesi sonrası kayıplara karışmıştı. Mahkeme aynı davada bir polisi daha tahliye etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2016 Pazar
Güncelleme: 23:09 - 9/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Selam Tevhid'de kumpas davası kapsamında firari sanıklar Fetullah Gülen ve Emre Uslu ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 80 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan polis memuru Erhan Körtek'in tahliyesine karar verildi.



KAYIPLARA KARIŞMIŞTI


Davanın geçtiğimiz şubat ayındaki duruşmasında Atayün'ün ekibinden Serdar Bayraktutan tahliye edilmiş, hakkında Van'daki FETÖ soruşturması kapsamında yeniden yakalama kararı çıkarılması sonrası kayıplara karışmıştı. Bayraktutan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Bayraktutan, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından İstanbul'dan Van'a gönderilmiş ve Van Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü görevine atanmıştı. Bayraktutan, 2014 yılının başında Van merkezli operasyon kapsamında İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Kilis'teki şubesine yapılan yasadışı baskını yönetmişti. Bayraktutan'ın sırra kadem basmasının ardından aynı davanın diğer tutuklu sanığı Erhan Körtek'in de tahliye edilmesi dikkat çekti.



KAYDETTİ, DEPOLADI


14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edilen eski İstanbul TEM Şube'de görevli polis memuru Körtek, Selam-Tevhid Kumpası'nda şüpheli gösterilen üst düzey bürokratların fiziki izleme ve dinleme kararlarında çok sayıda rapor düzenlemişti. Körtek'in 'kulak verdiği' isimler arasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un danışmanı Furkan Torlak da bulunuyordu. Körtek, Torlak'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan Hasan Doğan ve dönemin Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'le yaptığı görüşmeleri kaydedip depolamıştı. Körtek, eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün başta Erdoğan olmak üzere kabine üyeleriyle yaptığı görüşmeleri de depolamıştı.


#Serdar Bayraktutan
#Selam-Tevhid Kumpası
8 yıl önce