|

Jetleri durdurmak isteyen şehitlerin anısına orman

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan jetlerin kalkışını engellemek isterken şehit düşen Kazanlılar için orman kurulacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, jetlerin kalkışını engellemek için üste toplanan 9 vatandaş için kurulacak ormanla şehitlerin sonsuza kadar yad edileceğini söyledi.

Yeni Şafak
12:59 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:06 - 27/07/2016 Çarşamba
AA
Bakan Veysel Eroğlu şehitler anısına yapılacak orman haberini duyurdu.
Bakan Veysel Eroğlu şehitler anısına yapılacak orman haberini duyurdu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)darbe girişimi sırasında 4. Ana Jet Üs Komutanlığından jetlerin kalkışını engellemek isterken şehit düşen Kazanlılar için orman kurulacak. Bakan Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında üs olarak kullanılan 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan F-16'ların sivil halkı bombaladığını belirtti. Eroğlu, "Kazanlı kahraman vatandaşlarımız, bu jetlerin kalkışını engellemek için o gece üste toplandı. Demokrasisine sahip çıkan Kazanlılar, o gece 9 şehit verdi." ifadelerini kullandı.



'Vatan onlara çok şey borçlu'


Bakan Eroğlu, demokrasisi, milleti ve vatanına gönülden bağlı olan ve orada şehit düşen Kazanlılar için "Kahraman Kazan Şehitler Ormanı" kuracaklarını bildirdi.



Orman Genel Müdürlüğünce 300 dekar alanda tesis edilecek ormanda, sonbaharda 5 bin fidanın toprakla buluşturulacağını belirten Eroğlu, "Bu ormanda yeşerecek fidanlarla şehitlerimizi sonsuza kadar yad edeceğiz. Vatan onlara çok şey borçlu. Ne yapsak onların haklarını ödeyemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.




#Orman ve Su İşleri Bakanlığı
#Veysel Eroğlu
#15 Temmuz
#FETÖ
8 yıl önce