EDISYON:

İzdivaç toplantısında CV’leri eşleştirdik

Şahin Şen
04:008/05/2023, Pazartesi
G: 8/05/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

FETÖ’nün izdivaç sorumlusu B.Ç., örgütün adeta bel kemiğini oluşturan evlilik faaliyetlerinin devam ettiğini itiraf etti. Aralık 2022’de Signal programı üzerinden düzenlenen izdivaç toplantısında bay ve bayan örgüt üyelerine ait CV’lerin paylaşıldığını anlatan B.Ç. “Toplantıya 8 ilde görev yapan örgüt üyeleri ile İstanbul izdivaç imamı katıldı. Toplantıda bay ve bayan CV’lerin eşleştirmeleri yapıldı” dedi.

FETÖ katalog evlilik projesinden vazgeçmiyor. Örgütün firari lideri Fetullah Gülen’in talimatıyla herektet eden izdivaç sorumluları 2018 tarihinden itibaren aktfi bir şeklide faaliyetlerini sürdürdüğü belirlendi. Örgütün güncel yapılanmasını adım adım izleyen güvenlik güçleri daha önceki operasyonlarda ele geçirilen dijital içerikleriyle itirafçı örgüt üyelerinin beyanlarındaki kod ve gerçek isimleri karşılaştırdı. Yapılan değerlendirme sonucu, örgütün izdivaç sorumlusuna ulaşıldı.

SİGNAL’DE İZDİVAÇ TOPLANTISI

FETÖ’nün anadolu yakası’ndaki çalışmaları takip eden ekipler, örgütün izdivaç sorumlusu B.Ç.’yi gözaltına aldı. İtiraçı olan B.Ç, örgütün yeniden yapılanmayla ilgili önemli bilgeler verdi.

12 ÖRGÜT EVİNDE 40 ÖĞRENCİ KALIYORDU

B.Ç. örgütün Kadıköy’de güncel kadın öğrenci evi sayısının 2022’de 12 olduğunu ve bu evlerde 40 kadın öğrencinin kaldığını söyledi. Her 4 evden evden sorumlu ev ablalarının olduğunu da ifade eden B.Ç., “2022’nin Aralık ayında Signal üzerinden izdivaç toplantısı yapıldı. Bay ve bayan örgüt üyelerinin CV’leri paylaşıldı. Toplantıya 8 ilde görev yapan örgüt üyeleri ile İstanbul izdivaç imamı katıldı. Toplantıda bay ve bayan CV’lerin eşleştirmeleri yapıldı” diye konuştu.

SON SINIFLARA KPSS’YE GİRİN TALİMATI

İtirafçı FETÖ’cü B.Ç. ifadesinde örgütün halen kamu kurum ve kuruluşlarına sızmak için talimatlar gönderdiğini de söyledi. B.Ç., “Evlerde kalan üniversite son sınıf öğrencilerinin ileriye dönük kariyer planlaması olarak Signal üzerinden yapılan toplantılarda, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmeleri ve devlet memuru olmaları için görüşler bildirilir” dedi.

A GRUBU KADROLARA YOĞUNLAŞIN

B.Ç., FETÖ’nün özellikle A grubu kadro olarak tabir edilen ‘hakim-savcılık, polislik-askerlik ve kaymakamlık’ birimlerine yoğunluk verilmesini istediğini de ifade etti.

4 EVİN ABLASI YAKALANDI

B.Ç.’nin beyanları sonrasında Kadıköy güncel yapılanmasında 2022 Aralık ayından bu yana 4 kadın öğrenci evinden sorumlu olan E.Y. polis ekiplerince gözaltına alındı. Evlerde kalan kadın öğrencilere dair bilgileri B.Ç.’ye teslim eden E.Y.’nin, polis ekiplerine cep telefonu şifresini polis ekipleriyle paylaşmayı reddetiği öğrenildi. Öğrenci evlerinden sorumlu abla itirafçı da olmadı.

SORUMLU DA KATALOGTAN EŞLEŞTİ

B.Ç’den elde edilen Signal verileri ışığında 4 kadın öğrenci evinden sorumlu E.Y ile Emrah kod isimli örgüt üyesinin katalog izdivaç için eşleştirildiği de ortaya çıktı. Özel bir okulda öğretmenlik yapan ve yasa dışı haberleşme aracı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen E.Y’çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı E.Y hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla iddianame düzenlendi.



#FETÖ
#İstanbul Emniyeti
#operasyon

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.