EDISYON:

İYİ Partili Lütfü Türkkan: Partililer 81 ilde kendi adayımızla seçime girmeyi istiyor

21:4221/08/2023, Pazartesi
G: 22/08/2023, Salı
Yeni Şafak
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan

Şehit yakınına ettiği küfürle bilinen İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2024 yerel seçimlerinde 81 ilde kendi adaylarını çıkarmak istediklerini söyledi. "Tabanımızda, İYİ Parti’nin bu seçime kendi adaylarıyla girmesinin iyi olacağı kanaati hakim" diyen Türkkan, "Bir ittifaka gerek kalmaksızın tek başımıza seçime girmenin doğru olacağını düşünüyorum." dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması durumunda kendilerine üç bakanlık ve MİT Başkanlığı sözü verdiğini söylemişti. Kamuoyuna açıklananın aksine gizli bir mutabakat olduğunu itiraf eden Özdağ,
"MİT Başkanlığı sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakata vardı."
ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu ise yaşananlara ilişkin
"Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum."
demekle yetinmişti.

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'gizli protokol' tepkisi

Özdağ ile ittifakı yalanlayamayan Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise gizli mutabakattan haberinin olmadığını söyleyip,
"Biz bakanlıkları bölüşmemiştik. Henüz bunu konuşmadan İçişleri ya da şu bu diye bakanlıkların adını koymak yanlış olmuştur."
demişti.

Bu tartışmaların ardından iki parti arasındaki ipler günden güne gerildi. İYİ Parti kanadından 'seçimlere ayrı gireceğiz' restlerine bugün bir yenisi daha eklendi.



İYİ Partili Lütfü Türkkan: Partililer 81 ilde kendi adayımızla seçime girmeyi istiyor

Şehit yakınına ettiği küfürle bilinen İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2024 yerel seçimlerinde 81 ilde kendi adaylarını çıkarmak istediklerini söyledi.

"Partide, İYİ Parti’nin bu seçime kendi adaylarıyla girmesinin iyi olacağı kanaati hakim"
diyen Türkkan,
"Bir ittifaka gerek kalmaksızın tek başımıza seçime girmenin doğru olacağını düşünüyorum."
dedi.

"'Kemal Bey’in adaylığının önüne geçin’ diyen CHP milletvekilleri vardı"

Türkkan, TV 100 canlı yayınında şunları söyledi:

"Hem partimizin mensuplarıyla hem de seçmen tabanımızla yaptığımız görüşmelerde, İYİ Parti’nin bu seçime kendi adaylarıyla girmesinin iyi olacağı kanaati hakim. İYİ Parti, Türkiye’yi yönetme arzusu olan kadroların kurduğu bir parti. Partinin geleceğiyle ilgili de mutlaka müstakil hareket etmenin daha doğru olacağını düşünüyorlar. İYİ Parti'nin bundan sonra herhangi bir ittifaka gerek kalmaksızın tek başına seçime girmesinin doğru olacağını düşünüyorum.

Eğer Akşener, Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu bu işin içine koymasaydı, çok ciddi bir farkla kaybederdik. ‘Meral Hanım’a güveniyoruz, Kemal Bey’in adaylığının önüne geçin’ diyen CHP milletvekilleri vardı."



#Lütfü Türkkan
#İYİ Parti
#CHP
#Meral Akşener
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Millet İttifakı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.