EDISYON:

İYİ Parti’deki erime kimyasını bozdu

04:006/04/2023, Perşembe
G: 6/04/2023, Perşembe
Yeni Şafak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik.

Altılı Masa’yı terk edip geri döndüğü için oyların büyük bölümünü CHP, AK Parti, Memleket Partisi ve MHP’ye kaptıran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener panik içinde. Saraçhane’nin ardından Merter’deki “Silah” tiyatrosuna sarılan Akşener, dün grup konuşmasında kürsüden kurşun attı. Kulislerde Akşener’in oylarını geri almak için gerilim siyasetine soyunduğu yorumları yapılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili çelişkili tavırları ve 6 Masa’daki gelgitleri sonrası oyları eriyen Akşener panik içinde. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden iki merminin hırsız kovalayan bekçinin tabancasından sektiği ortaya çıkmasına rağmen büyük saldırı altındaymış gibi açıklamalar yapması şaşkınlıkla karşılanıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener.

GERİLİM SİYASETİNE SARILDI

Akşener dün de Meclis’te elindeki mermi kovanlarını kürsüye dizdi ve yere fırlattı. Kulislerde Akşener’in oylarını geri almak için gerilim siyasetine soyunduğu yorumları yapılıyor. Akşener, Emniyet tutanaklarına yansıyan açıklamaları 'Hollywood prodüksiyonlarına' benzetti.

MERMİ FALSO ALMIŞ!

Akşener, Emniyet'in "saldırganın hırsız kovalarken havaya ateş açtığı" yönündeki açıklamasıyla ilgili, "Gerek fizik gerek de geometri kurallarına göre imkansız. Yani ya ifade yanlış ya da bu bekçi kardeşimiz bir aksiyon filmine özenmiş olacak, 'mermiye falso vermiş' ve olağanüstü bir nişancılık sergileyerek 'yanlışlıkla' binamızı vurmuş" diye konuştu. Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelen 'özür bekliyoruz' beklentisine ise "Çok beklersin" diye karşılık verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik.

Kurşun sergisi tehdittir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, grup toplantısında kurşun atan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i sert sözlerle eleştirdi. Kürsüden kurşun göstermenin tehdit olduğunu söyleyen Çelik, “Son yıllarda gördüğümüz en yakışıksız konuşmaya şahit olmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Çelik, “Seçim kampanyaları seccadeye ayakkabı ile basarak başladı. Şimdi de Meclis çatısı altında kurşun sergisi yaparak bu tehdidi sürdürüyorlar” dedi. TBMM Başkanı Mustafa Mustafa Şentop da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin grup toplantısında yere mermi fırlatmasıyla ilgili, “Gazi Meclis mermilerin, silahın değil, sözün, fikrin yeridir.” değerlendirmesinde bulundu.



#AK Parti
#Ömer Çelik
#İYİ Parti
#Meral Akşener
#Mermi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.