EDISYON:

İYİ Parti'de istifa depremi sürüyor: Ahat Andican da zehir zemberek sözlerle görevini bıraktı

10:1212/06/2023, Pazartesi
G: 12/06/2023, Pazartesi
Diğer
Akşener-Andican
Akşener-Andican

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan hezimet sonrası terör destekli yedili koalisyonda üst düzey istifalar gelmeye devam ediyor. Son olarak İYİ Parti kurucularından Ahat Andican, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini açıkladı. Andican yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır." ifadelerini kullandı.

28 Mayıs seçimleri sonrası yaşanan hezimetin ardından İYİ Parti'de istifa depremi sürüyor. Son olarak İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, kurucuları arasında bulunduğu partisinden istifa ettiğini duyurdu. Kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada "Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır" diyen siyasetçi, 'bugün itibariyle partisiz muhalefet saflarına katıldığını' söyledi. ,"Bugün itibarıyla kurucusu ve milletvekili olmaktan onur duyduğum İYİ Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum. Daha önce iki dönem milletvekilliği, bir dönem bakanlık yapmış bir siyasetçi olarak, korku ve baskı ikliminin hakim olduğu bir dönemde, Cumhuriyet değerleriyle ve Atatürk Türkiye’siyle kavgalı bir zihniyete karşı mücadele etmenin milli bir görev olduğu inancıyla elimi taşın altına koymuş, İYİ Parti kurucusu olmuştum.

'Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada...'

Meclisin 27. Dönemi boyunca yüzlerce TV programına çıkmış, bazı meclis konuşmaları sosyal medyada bir milyondan fazla izlenmiş, seçim bölgelerinde cadde, mahalle, sokak ve ev düzeyinde saha çalışmaları yapmış bir milletvekili olarak İYİ Partiye gerektiği şekilde hizmet etmiş olduğuma inanıyorum. Kuşkusuz takdir yüce milletimizindir. Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır. Geçmiş yasama döneminde oylarıyla beni meclise taşıyan, takdirleriyle cesaretlendiren, yapıcı eleştirileriyle yol gösteren güzel yurdumun tüm insanlarına teşekkür ediyor, en içten sevgi, saygı ve esenlik dileklerimi sunuyorum."




#Ahat Andican
#İYİ Parti
#Meral Akşener

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.