|

İşte darbecilerin Genelkurmay Başkanı

Hava Kuvvetleri eski komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile EDOK Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil de cuntanın tepe kadrosunda yer aldı. Darbenin başarılı olması durumunda Öztürk Genelkurmay Başkanlığı'na getirilecekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 22:45 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Orgeneral Akın Öztürk, 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gözaltına alındı.
Orgeneral Akın Öztürk, 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gözaltına alındı.

Darbecilerin ana üs olarak kullandığı hava kuvvetlerini nasıl kontrol altına aldıkları da ortaya çıktı. TBMM'ye, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bomba atıp vatandaşlara helikopterlerden kurşun yağdıran hainlerin Hava Kuvvetleri eski komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve damadı Yarbay Hakan Karakuş tarafından komuta edildiği ortaya çıktı.



BİR YIL ÖNCE UYARILDI


Orgeneral Akın Öztürk, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Balyoz operasyonu sonrasında birçok komutanın tutuklanmasının ardından 2013 yılında getirilmişti. İki yıl komutanlık yaptıktan sonra Ağustos 2015'e görevi Orgeneral Abidin Ünal'a devreden Öztürk, kalan bir yıllık görev süresini Yüksek Askeri Şura üyesi olarak devam ettirip önümüzdeki 30 Ağustos'ta emekli edilecekti. İddiaya göre bu süreçte Genelkurmay Başkanlığı'na bir grup subay tarafından da çarpıcı bir ihbarda bulunuldu. İhbarda Orgeneral Öztürk'ün FETÖ ile bağlantıları bulunduğu 'darbe yapabilecek potansiyele sahip olduğu' belirtildi.







1 NUMARA OLACAKTI


Uzun süre sessizliğini koruyan Öztürk, FETÖ uzantılı general-amiral, subay ve astsubayların bu yıl yapılacak Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) tasfiye edileceği kesinleşince düğmeye bastı. EDOK Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil de Öztürk'e destek oldu. Darbe başarılı olması durumunda Akın Öztürk Genelkurmay Başkanı olacaktı.







İlk emir damattan


Öztürk ilk emri saat 22.00'de Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki F-16'lara verdi. Operasyon, Öztürk'ün damadı Hava Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş'un komutanı olduğu Akıncı Üssü'ndeki 141. Filo'da başladı. Karakuş, darbe girişiminden saatler önce 'erken paydos' emri vererek FETÖ'cü subaylar hariç tüm personeli lojmanlara yolladı. Ardından uçaklar havalandı. Yarbay Karakuş, iki yıl önce Ankara'da Kuveytli diplomatlarla kavga etmiş ve çıkan arbedede darp edilerek ismi gündeme gelmişti.



Hava Kuvvetleri'nin başına geçecekti


Darbenin başarılı olması durumunda cuntanın merkez üssü konumundaki Hava Kuvvetleri kadroları baştan aşağı yenilenecekti. Hava Kuvvetleri Komutanlığına Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan getirilecekti.


#Orgeneral Akın Öztürk
#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce