İstanbul’u canı pahasına korudu

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:009/08/2016, الثلاثاء
G: 8/08/2016, الإثنين
Yeni Şafak

FETÖ teröristlerinin şehit ettiği Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk darbe gecesi İstanbul’u canı pahasına kordu. Şehit Ertük ve Piyade Albay Davut Ala 3 polis ve 3 uzman çavuştan oluşturdukları iki timle 66. Zırhlı Tugayı'nda tank ve cuntacıların çıkışını engelledi. Şehidin eşi, “Beni arayan komutanlar, “Sait olmasaydı, bugün İstanbul yoktu’ dedi” diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit düşen “en kıdemli asker” Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk, arkadaşı Piyade Albay Davut Ala ile 66. Zırhlı Tugay'da verdiği mücadeleyle İstanbul için kilit rol oynayarak, tugayın darbe girişimine desteğini engelledi. FETÖ mensuplarının darbe girişimini duyar duymaz harekete geçerek destan yazanlardan biri de 47 yaşındaki 3. Kolordu Komutanlığı Yar Başkanı Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk oldu.



İKİ TİMLE TUGAYI DURDURDU


Hain girişim üzerine komutanları ve devreleriyle hemen iletişime geçen Ertürk, evinde arkadaşı Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala ve bir astsubayla buluşarak, istişarelerde bulundu. Toplantı sonunda, Ertürk'ün de iki yıl önce görev yaptığı 66. Zırhlı Tugay Komutanlığının darbeye desteğinin engellenmesine karar verildi. Ertürk ve Ala, tamamen kendi inisiyatifleriyle, yanlarına aldıkları üç polis ve üç uzman çavuşla tugaya giderek, o kara gecenin en önemli mücadelelerinden birini verdi.


İki komutanın liderliğinde kurulan dörder kişilik iki tim, tankların, silahların ve askerlerin dışarı çıkmasını engelleyerek, tugay içindeki hareketlenmeyi durdurdu. Tugayın darbeye katılımını engelleyen Sait Ertürk, tek kurşunla şehit düşerken arkasında 8 ve 18 yaşlarında iki kız çocuğunu ve eşini bıraktı. Mücadelede 7 kurşunla yaralanan Davut Ala'nın ise tedavisi sürüyor. Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün cenazesi, Ankara'da Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.



'İSTANBUL YOKTU'


Sait Ertürk'ün eşi Ceylan Ertürk, “Taziye için beni arayan komutanlardan şu ifadeyi kullananlar oldu; 'Sait olmasaydı, bugün İstanbul yoktu.' Tabii ben bunun yanına Davut Albay'ı da ekliyorum” dedi.


#FETÖ
#Sait Ertürk
#Albay Davut Ala

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.