|

İstanbullu imam hatip öğrencilerinden Kudüs Bildirisi: Ey İsrail seni çöplüğün en derinlerine göndereceğiz

İstanbul’da eğitim gören İmam hatip lisesi öğrencileri bir araya gelerek, İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırıma dikkati çekmek amacıyla 'Kudüs Bildirisi' yayınladı. Tüm gençleri küresel intifadaya çağıran bildiride, “İslam'ın ve insanlığın umudu olmaya gayret edeceğiz. Biz çalışacağız, biz uğraşacağız” denildi. İsrail'e çağrı yapılan bildiride "Bugünün inanmış gençliği Hz. Ömer'in, Selahaddin Eyyubi'nin, Yavuz Sultan Selim'in ruhu ile gelecek, işgal ettiğin o topraklardan seni çöplüğün en derinlerine göndereceğiz" ifadelerine de yer verildi.

14:19 - 3/06/2024 Pazartesi
Güncelleme: 22:17 - 10/06/2024 Pazartesi
AA
Kudüs Bildirisi, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki diğer okullarda da kapanış törenlerinde öğrenciler tarafından seslendirildi.
Kudüs Bildirisi, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki diğer okullarda da kapanış törenlerinde öğrenciler tarafından seslendirildi.

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip lisesi Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız İmamhatip lisesi, Uluslararası Şehit Mehmet karaarslan kız İmam Hatip lisesi, Tenzile Erdoğan kız İmamhatip lisesi, Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip lisesi, Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip lisesi, Şehit Haki Aras kız İmamhatip lisesi, Şehit Akın Sertçelik İmam Hatip lisesi, 15 Temmuz İmam Hatip lisesi, Beyoğlu İmamhatip lisesi,Güngören İTO kız İmamhatip lisesi, Çamlıca kız İmamhatip lisesi, öğrencileri bir araya gelerek Filistin’de 8 aydır devam eden soykırıma karşı bir bildiri yayınladı.



  • Bahçedeki bayrak töreninde okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla okunan bildiri, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki diğer okullarda da kapanış törenlerinde öğrenciler tarafından seslendirildi.

'Bütün insan hakları yerin dibine battı'

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hüseyin Şahin tarafından okunan bildiride,
"Bugün 100 yıldır coğrafyamızı işgal eden, bölen, parçalayan, kan döken emperyalistlerin devam eden zulümlerine karşı duruşumuzun bir ifadesi olarak buradayız. Refah'ta yüzlerce ailenin evi yakıldı, çocuklar parçalandı, anneler, babalar öldürüldü. Acımasız katiller, güvenli bölge olarak addedilen Refah'ı vurdular. Ne erzak ne yardım ne de bir kelam yeter oradaki acıyı anlatmaya. Bir anne çocuğunun parçalarını yerden topladı. Bir baba enkazın altından yanan çocuğunu çıkardı. Ne ahlak kaldı ne izan kaldı ne nizam. Bütün insanlık sınıfta kaldı. Bütün adalet yerle yeksan oldu, bütün insan hakları yerin dibine battı. Orada bir çocuk açlıktan ölürken tüm kuruluşlar cehennemin dibine battı."
ifadeleri kullanıldı.

'Batsın altın rezervleriniz, bir bebek hunharca katlediliyorsa batsın'

Her dakika yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, koskoca İslam aleminin sadece kınamakla yetindiği belirtilen bildiride, şunlar kaydedildi:

  • "Batsın petrolleriniz, batsın doğal gazlarınız, batsın altın rezervleriniz, bir bebek hunharca katlediliyorsa batsın iktidarlarınız. Bu süreçten sonra tüm bu sistemin yetersizliği artık aşikar. İslam'ın ve insanlığın umudu olmaya gayret edeceğiz. Biz çalışacağız, biz uğraşacağız. Ey İsrail! Belki 10, belki 20, belki 30 sene ama bir gün geleceğiz. Bugünün inanmış gençliği Hz. Ömer'in, Selahaddin Eyyubi'nin, Yavuz Sultan Selim'in ruhu ile gelecek, işgal ettiğin o topraklardan seni çöplüğün en derinlerine göndereceğiz."


#Kudüs bildirisi
#İsrail
#Gazze
#Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi
#Filistin
1 ay önce