|

İstanbul’da bayrak değişimi

AK Parti İstanbul'da nöbet değişimi yaşandı. 3 yıldır görevde bulunan Selim Temurci istifa etti. Temurci’nin yerine AK Parti Avcılar Eski İlçe Başkanı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Şenocak atandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:16 - 10/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci göreve gelmesinin üçüncü yılında görevinden istifa etti. Temurci’nin yerine bir dönem Avcılar AK Parti İlçe Başkanlığı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunan Bayram Şenocak atandı.

ATAŞ DUYURDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Twitter hesabından Şenocak’ın atanmasını şu sözlerle duyurdu: “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan istişareler sonucunda İstanbul İl Başkanlığı’na Bayram Şenocak atanmıştır. İstanbul’umuza ve Partimize hayırlı olmasını dilerim”

DİK DURUŞUMUZU HERKES BİLİYOR

İl Başkanlığı’nda basın toplantısı gerçekleştiren Selim Temurci, onurla, şerefle göreve geldiğini belirterek,“Görevimden hamdolsun büyük bir onurla, itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim” dedi. Temurci, “İki seçim arası yaşanan terör olayları, il başkanlığına yönelik terör saldırı girişiminde İstanbulluların bize verdiği destekle nasıl dik durduğumuzu herkes biliyor. 15 Temmuz alçak FETÖ terör ihanetini beklemiyorduk. Bu bina direnişin ilk kıvılcımın ilk talimatlarının verildiği merkezlerden biri oldu. Rabbim şahittir” şeklinde konuştu.

ONURLA AYRILIYORUM

Makam değil dava adamı olmanın önemine dikkat çeken Temurci, “Büyükşehir Belediye başkanımız Kadir Topbaş, görevinden beyefendiliğine yakışan şekilde ayrıldı. Onurla şerefle geldiğimiz görevimden hamdolsun, yine büyük onurla, itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim” dedi.


Gençlik kollarından geliyor

1978’de Trabzon’da doğan Bayram Şenocak, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Gençlik Kolları’ndan başladığı siyasete, İl Yerel Yönetimler Komisyon Üyesi, İl Yedek Yönetim Kurulu Üyesi, 2010-2012 yılları arasında İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Avcılar’dan sorumlu İl Koordinatörü olarak devam etti. 2012-2014 yılları arasında da ilçe başkanlığı görevinde bulundu. 40 yaşında olan Şenocak, evli ve iki çocuk babası.

#AK Parti
#İstanbul
#Mustafa Ataş
#Bayram Şenocak
7 yıl önce