|

İsrail kulak tıkarsa kriz yönetilemez

Kabinedeki değişikliğin ardından hükümet sözcüsü olarak görevlendirilen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İsrail'i Mescid-i Aksa'daki tepki çeken uygulamalara son vermeye çağırdı. Bozdağ, “İsrail hükümeti sağduyu çağrılarına kulaklarını tıkarsa, buradaki olayların yönetilmesi ve başka sonuçlar doğurmasından endişe ederiz” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 02:09 - 25/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü’ndeki toplantı, saat 11.30’da başladı. Kabinenin gündemini iç gelişmelerin yanı sıra Mescid-i Aksa’da yaşanan gerilim ve Almanya oluşturdu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İSLAM'IN 3 KUTSAL MABEDİNDEN BİRİ

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylara ilişkin, “Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Müslümanlar arasında kutsal olan 3 mabetten birisidir. Burası bütün Müslümanların ortak mabedidir. Rutin uygulamalar neyse ona aynen geri dönülmesini, İsrail yönetiminden basiretli hareket ederek olayların daha da büyümesini engellemesi konusunda adımlar atmasını istiyoruz” dedi. Bozdağ, “İsrail hükümeti bu konuda sağduyu çağrılarına kulaklarını tıkarsa, buradaki olayların yönetilmesi ve başka sonuçları doğurmasından da endişe ederiz. İnsanların din ve vicdan hürriyetini gerektiği şekilde kullanmalarının önündeki engelleri kaldırmak doğru olandır. Umarız ki İsrail hükümeti bu uygulamaları tekrar gözden geçirir. Ancak, şu ana kadar henüz olumlu bir gelişme olmadığını da ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

YERLİ-YABANCI SERMAYE AYRIMI YOK

Türkiye’de yabancı yatırımcılar ve yabancı sermaye için son derece güvenli bir yatırım ortamı vardır. Yerli yabancı sermaye ayrımı, hükümetlerimiz döneminde kesinlikle yapılmamıştır, bundan sonra da yapılmayacaktır. Türkiye yabancı sermayederler için güvenli liman olma vasfını korumaya devam edecektir. Türkiye’de yerleşik Alman şirketleri ile ilgili adli makamlarda yürüyen bir soruşturma ve kovuşturma bulunmamaktadır. Türkiye, Irak Bölgesel Yönetimi’nin aldığı referandum kararının doğru olmadığını daha önce açıkladı. Irak yönetimi, Bağdat da bu referanduma karşı olduğunu ilan etti. Barzani yönetiminin tüm dünyanın karşı çıktığı bir ortamda referandum yapması doğru değildir.

ÖKSÜZ İDDİALARI DEĞERLENDİRİLİYOR

Bozdağ, FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün Almanya’da görüldüğü iddiasıyla ilgili olarak da, “Daha önce Gürcistan ile ilgili bir ihbar vardı. Son günlerde de Almanya ile ilgili gelen bir ihbar söz konusu. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bu ihbarı hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına hem de ilgili idari makamlara iletmiştir. Bu konuda her ihbarı titizlikle devletimizin ilgili organları değerlendiriyor ve yapılması gereken araştırmalar titizlikle yürütülüyor. Bu da o ihbarlardan bir tanesi. Henüz doğruluğu teyit edilmiş değil” şeklinde konuştu.

#Filistin
#Mescid-i Aksa
#Bekir Bozdağ
#Türkiye
7 yıl önce