|

İşaret fişeği Dumanlı’dan

MİT TIR’larının görüntülerini yayınlayan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında iddianame hazırlandı. ‘FETÖ’nün işbirlikçisi’ olduğu belirtilen şüphelilerin, örgütün yapacağı operasyonların işaret fişeğini firari Ekrem Dumanlı’dan aldıkları anlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:45 - 28/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Suriye'deki Türkmenlere giden MİT TIR'larına ait görüntüleri yayınladıkları gerekçesiyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Başsavcı vekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Savcılık davanın, Selam Tevhid'de kumpas davasıyla birleştirilmesini ve kapalı oturumda görülmesini talep etti.



YÖNLENDİRİCİ YAYINLAR YAPTILAR


İddianamede, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi ve yöneticisi şüpheliler tarafından yürütülen soruşturmalarda operasyon aşamasına gelindiğinde, örgüte yakın gazete, televizyon ve internet sitelerinde kamuoyunu yönlendirme amaçlı yayınlar yapıldığı belirtildi. Firari Ekrem Dumanlı'nın Zaman Gazetesi'nin genel yayın yönetmeliğini yaptığı 14 Kasım 2013 tarihinde 'Eğitime Darbe' manşeti sonrası Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetine yönelik uluslararası güç odaklarıyla birlikte saldırı için işaret fişeğinin atıldığı kaydedildi.



FETÖ GÖREV VERDİ


Dündar ve Gül'e FETÖ tarafından görev verildiği kaydedilen iddianamede, Dündar'ın yazdığı yazılarla Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetine yönelik gerçekleştirilecek eylem ve girişimlerden haberdar olduğu belirtildi. Dündar'ın soruşturmalarla ilgili kendisine FETÖ'nün verdiği görevleri yerine getirdiği anlatılan iddianamede, 17 Aralık'tan iki hafta önce ve 25 Aralık'tan bir gün önce yazdığı yazılarla 17-25 Aralık girişimlerini örgütle işbirliği içerisinde meşrulaştırmaya çalıştığı anlatıldı.



ÖRGÜTÜN
İŞBİRLİKÇİLERİ


Gül ve Dündar'ın amacı ise iddianamede şöyle anlatıldı: “Türkiye Cumhuriyeti devletine sahte ihbar ve delillerle tuzak kuran şüphelilerle birlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini terörle ilişkilendirip görevini yapamaz hale getirmek olduğu açıktır. Bu amaca giden yolda şüphelilerin soruşturmadaki konumu FETÖ terör Örgütü'nün işbirlikçiliğidir.”


#Can Dündar
#Erdem Gül
#fetö
8 yıl önce