|

İnceöz’den ‘FETÖ soruşturmasını sulandırmayın’ çağrısı

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, 15 Temmuz darbe girişiminin aynı zamanda uygulanışı bakımından kanlı bir terör saldırısı olduğunu belirterek, FETÖ ile mücadelede 79 milyonun ve parlamentonun aynı dili kullanması gerektiğini söyledi. İnceöz, soruşturmaların sulandırılmaması çağrısı da yaptı.

Yeni Şafak
19:51 - 13/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:07 - 13/10/2016 Perşembe
AA

TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Ankara'nın başkent ilan edilişinin 93'üncü yıl dönümünü kutlayan İnceöz, “Millî mücadelenin sevk ve idare merkezi olan Ankara, zafere ulaşılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 13 Ekim 1923 tarihinde kanunla başkent olarak kabul edilmiş, Ankara ve Ankaralılar bu anlamda onurlandırılmıştır. Nasıl ki Ankara o dönemde istiklal mücadelemizi başarıya ulaştıran bir merkez olmuşsa 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişiminin bastırılmasında da, istiklal ve istiklal mücadelesinin başarıya ulaştırılmasında da yine önemli bir rol üstlenmiş önemli bir şehir, bir başkenttir. Ben bu düşüncelerle Ankara'nın başkent ilan edilişinin yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve o dönemin Parlamento mensuplarını da şükranla ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.



15 Temmuz darbe girişimi ve terörle mücadeleye de değinen İnceöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle 15 Temmuz; seçilmiş Cumhurbaşkanı, seçilmiş Hükûmet, seçilmiş Parlamentonun tamamı, siyasi partiler, siyasi kurumlar ve topyekûn 79 milyonun hedef alındığı bir darbe girişimiydi. Darbecilerin milletimize karşı hedef göstermeksizin uyguladıkları o geceki şiddet, milletin vergileriyle alınmış olan silahların, tankların, uçakların milletimize yöneltilmiş olması, 15 temmuzun aynı zamanda bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor. Bu sinsi terör örgütüyle mücadelede de, diğer terör örgütleriyle mücadelemizde de 79 milyonun ve Parlamentonun bu konuda ortak bir dille hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. FETÖ ile mücadelenin asla sulandırılmaması, soruşturmaların ve kovuşturmaların asla kesintiye uğratılmaması gerekmektedir.”


#FETÖ
#İlknur İnceöz
8 yıl önce