
Danıştay Eski üyesi Avukat Muharrem Özkaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesine ilişkin X hesabından açıklama yaptı. İki yıllık yüksekokullardan veya Balkanlardaki üniversitelerden Kıbrıs'a geçip mezun olan birçok kişinin diplomasının benzer şekilde iptal edildiğini belirten Özkaya, "Zira Danıştay kararlarında; yokluk, açık hata ve ilgilinin hilesi olan hallerde kazanılmış hak olmayacağı belirtilmektedir." dedi.
İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve diğer 27 kişinin diplomasının iptal edildiğini bildirdi. Gerekçeli kararda, diplomaların, YÖK kararlarına ve mevzuatın aradığı şartlara aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildiği ifade edildi.
Belgeler, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve savcılığa da gönderilecek.
İmamoğlu'nun diploma iptali ilk değil
Kararı X hesabından değerlendiren Danıştay Eski üyesi Avukat Muharrem Özkaya, emsal kararlardaki diploma iptallerine dikkat çekti.
"Hileyle kazanıldıysa hak değildir"

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.